Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η εφέστια Εικόνα της Παναγίας από το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Σκοπέλου στον Ι. Ναό Ευαγγελίστριας Χαλκίδος.


Με χαρά, ευλάβεια και τιμή, υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας από το ιστορικό Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου, με αφορμή την συμπλήρωση 400 ετών ύπαρξης και λειτουργίας του (1612-2012), επέτειος για την οποία η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος έχει ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις και στην Σκόπελο, μεταξύ των οποίων και η αφιέρωση του εφετινού Ημερολογίου στην επέτειο αυτή, όπως...

και στις επετείους συμπλήρωσης 300 ετών ύπαρξης και λειτουργίας της Μονής του Προδρόμου Σκοπέλου (1712-2012) και 1650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου (362 μ.Χ.).
Την Ιερά Εικόνα, την οποία εκόμισε στην Χαλκίδα ο Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος, εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της, υπό την Γερόντισσα Μαριάμ, υποδέχθηκε ο Ι. Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητρτοπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Σχόλιο ADENA-GR:   Καλή η κίνηση των "κομιστών", αλλα ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξεχάσουν να επιστρέψουν την εικόνα στην αρχική της θέση. 
Πολλά (μεγάλης αξίας) κειμήλια "χάνονται" στις μεταφορές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου