Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σενάριο τρόμου για Ελλάδα: η φτώχεια θα φέρει βία


Το σενάριο τρόμου της βίας που προκαλείται από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ανησυχεί σοβαρά την Ευρώπη, καθώς το άλλο τρομακτικό σενάριο, αυτό της χρεοκοπίας της χώρας μας, παραμένει ανοιχτό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα οι ηγέτες της ΕΕ προβληματίζονται σοβαρά μήπως επαναληφθούν οι τραγικές ...καταστάσεις που έζησε η Αργεντινή, αυτή τη φορά στην Ελλάδα η οποία ταλανίζεται από την οικονομική ύφεση χωρίς ωστόσο οι πολίτες της να βλέπουν φως βελτίωσης... Ως γνωστόν, η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις, προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με...πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.
  • Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους, μία άτακτη χρεοκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες, ώστε να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.
  • Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.
Η τύχη των Ελλήνων και των επιχειρήσεων, εκτιμά το πρακτορείο Reuters, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, εξαρτάται από το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σταθούν δίπλα στη χώρα...
από το defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου