Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://prezatv.blogspot.com

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ZOUGLA.GR...ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ...
ΜΑΚΗ:
1) Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ...

ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ Η "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ'.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΑΚΗ...Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΜΑΚΗ.
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΛΕΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΉΣΥΧΟ.

2) Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ,ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9,ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

3) ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ,ΤΟΣΟ ,ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ALPHA , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 (98,9FM) ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 3ΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

4)ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ.ΑΣΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ --- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.


Τα πρώτα επιβαρυντικά στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Μάρκου Καραμπέρη και του κυκλώματος των τοκογλύφων στην Θεσσαλονίκη είχαν καταγραφεί ήδη από το 2005. Τότε ο Γ.Ρ. ο οποίος τυγχάνει να είναι και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση αυτή, είχε θέσει στη διάθεση του γραφείου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία.

(Ο Μάνος Κακλαμάνος:)
Ο φάκελος δεν έφθασε ποτέ στα χέρια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Είχαν προηγηθεί έξι ραντεβού του Γ.Ρ με τον συνεργάτη των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» στην Θεσσαλονίκη. Το όνομα του συνεργάτη είναι Μάνος Κακλαμάνος και κατάγεται από τις Σέρρες. Ο φάκελος αυτός δόθηκε στην συνέχεια στον Αρχισυντάκτη της εκπομπής Σωκράτη Γκιόλια. Έκτοτε δεν έγινε καμία κουβέντα, ούτε καν μία απλή μνεία για το περιεχόμενο αυτού του φακέλου. Απλώς εξαφανίστηκε.



Στη σκιά του Εφραίμ
Είναι η δεύτερη φορά που εκ των υστέρων γίνεται αντιληπτό πώς δύο τουλάχιστον σημαντικότατοι πολιτικά φάκελοι που προορίζονταν για την δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν είτε το Σκάνδαλο Βατοπεδίου είτε άτομα που είχαν άμεση σχέση με τον ηγούμενο Εφραίμ εξαφανίστηκαν και δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο πρώτος εμπεριείχε όλα τα στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο. Είχε δοθεί «δια χειρός» στον Σωκράτη Γκιόλια. Τελικά κατέληξε σε άλλα χέρια και σε άλλο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο δεύτερος φάκελος αφορούσε τα έργα και ημέρες του Μάρκου Καραμπέρη, βασικού προστατευόμενου του ηγούμενου Εφραίμ. Ο Γ.Ρ τον είχε εμπιστευθεί στον Μάνο Κακλαμάνο και αυτός ενημέρωσε τον Σωκράτη Γκιόλια. Ο συγκεκριμένος φάκελος απλώς εξαφανίστηκε.

Έξι χρόνια αργότερα και με αφορμή την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης του Μάρκου Καραμπέρη ο Γ.Ρ. επανέρχεται. Διατηρούσε την αίσθηση πώς εκούσια αποκρύφτηκαν τα στοιχεία που ο ίδιος είχε παραδώσει και δικαιολογημένα διακατεχόταν από μία έντονη καχυποψία.

Μόλις την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, και αυτός αλλά και ο Μάκης Τριαναφυλλόπουλος αντελήφθησαν πως ο φάκελος είχε κάνει φτερά για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Για την ιστορία, ο Σωκράτης Γκιόλιας διατηρούσε προσωπική σχέση με τον ηγούμενο Εφραίμ ο οποίος ήταν και πνευματικός του. Αργότερα έγινε αντιληπτό πώς διαχειριζόταν και την γενικότερη επικοινωνιακή πολιτική του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου. Ο Μάρκος Καραμπέρη ήταν έμπιστος άνθρωπος του Εφραίμ και κουμπάρος του Πάπιστα, του «επιχειρηματία Βιτρίνα» που αναλάμβανε την διεκπεραίωση των ιερών ανταλλαγών της Μονής μέσω της «Ανθεμιάς ΑΕ». Για πρώτη φορά τοπ όνομα του Καραμπέρτη ακούγεται δημοσίως όταν από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μεταδίδεται ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τον Καραμπέρη και τον δικηγόρο της Μονής Κουκοβίνο. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορά βεβαίως τις «ιερές Μπίζνες».

Ο βασικός μάρτυρας αποκαλύπτεται

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που έγιναν σχετικά με την Camorra της Θεσσαλονίκης από βασικό μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είδε τον «κόσμο» του να καταρρέει, την περιουσία του να «κάνει φτερά» και τη γυναίκα του -μην μπορώντας να αντέξει την πίεση των τοκογλύφων- να κλείνεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

O κ. Γεράσιμος, μιλώντας στην εκπομπή του web zougla radio «Πέτρα Σκανδάλου», ξεδίπλωσε όλη τη δράση της «μαφίας του Θερμαϊκού» εξιστορώντας γεγονότα που βίωσε, τα οποία –αν μη τι άλλο- προκαλούν το κοινό αίσθημα.

«Οι συνεργάτες του Βελόπουλου ήξεραν»

Πλήρως ενημερωμένοι εμφανίζονται να ήταν, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο μάρτυρας, οι συνεργάτες του βουλευτή του Λ.Α.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με το «ποιόν» του κ. Καραμπέρη και τις δραστηριότητές του.

Ο κ. Γεράσιμος ισχυρίζεται ότι παραμονές των περιφεριακών εκλογών, είχε επισκεφθεί το γραφείο του κ. Βελόπουλου και είχε ενημερώσει τους συνεργάτες του σχετικά με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

«Μπαίνω μέσα στο γραφείο του κ. Βελόπουλου και βλέπω δεξιά μια μεγάλη αφίσα του κ. Καραμπέρη. Τους λέω γνωρίζετε ποιος είναι αυτός; Τους είχα ενημερώσει αλλά δεν έγινε τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Παράλληλα, ο άτυχος άνδρας δεν έμεινε μόνο εκεί. Πριν από ένα μήνα περίπου, ήρθε στην Αθήνα και προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον από το Λ.Α.Ο.Σ. και να του εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα αλλά… εις μάτην.

«Προσπάθησα να βρω κάποιον από το Λ.Α.Ο.Σ. για να τους ενημερώσω τι και ποιος. Γιατί ήξερα ότι το θέμα αυτό θα βγει καθώς προ 11 μηνών πήρα την απόφαση να το καταθέσω. Κανείς από το ΛΑ.Ο.Σ. δεν δεχόταν να με δεχθεί» σημειώνει.



«Είχα καταγγείλει το θέμα και στο Σ.Δ.Ο.Ε.»

Πλήθος ερωτηματικών εγείρονται από τον ισχυρισμό του θύματος της μαφίας ότι το θέμα το είχε καταγγείλει -πριν έξι χρόνια(!)-  επανειλημμένα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αντίδραση από μεριάς του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Γεράσιμος εξηγεί ότι είχε καλέσει τουλάχιστον οχτώ φορές τη Δίωξη ενώ είχε ενημερώσει και τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας, ωστόσο οι καταγγελίες του έπεσαν στο κενό.

«Πριν πέντε, έξι χρόνια είχα καταγγείλει το θέμα στο Σ.Δ.Ο.Ε. Όλοι ξέρανε. Το είχα καταγγείλει ακόμα και στις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα. Δεν γινόταν τίποτα απολύτως. Έπαιρνα σε αυτά τα τετραψήφια νούμερα αλλά τίποτα. Ευτυχώς βρεθήκαν μερικοί αξιωματικοί που με βοηθήσανε» τονίζει ταραγμένος.

«Μου είπαν ότι θα μου βγάλουν τα έντερα»

Ο μάρτυρας έπεσε στα δίχτυα της μαφίας το 2003 όταν ένας φίλος του, του ζήτησε να του δώσει κάποιες επιταγές προκειμένου να καλύψει κάποια ιατρικά έξοδα.

Πράγματι, του έδωσε τις επιταγές και περίμενε μέχρι να πάρει πίσω τα χρήματα που του είχε δανείσει. Όταν έφτασε η ώρα να πάρει πίσω τα χρήματά του, ο φίλος του άρχισε να του τα «μασάει» και τον προέτρεψε να επισκεφθούν τον άνθρωπο που είχε παραδώσει τις επιταγές. Από εκεί άρχισε το δράμα…

Ο κ. Γεράσιμος επισκέφθηκε το γραφείο του ανθρώπου που είχε δώσει ο φίλος του τις επιταγές και γνώρισε κάποιον κύριο που άκουγε στο όνομα Μάρκος Καραμπέρης.

«Τότε δεν ήξερα ποιος είναι. Πάω στον Βαρδάρη και βλέπω σε όλα τα σημεία του γραφείου του πολλές καμερούλες. Πάνω στο γραφείο βλέπω ένα κασετοφωνάκι με το οποίο ηχογραφούσε όλη τη συζήτηση. Του λέω εγώ δεν έχω σχέση με τις επιταγές. Μου απαντάει είναι θέμα δικό σου, εγώ θέλω να εισπράξω τις επιταγές», αναφέρει.

Ο άτυχος άνδρας, προκειμένου –καθότι επιχειρηματίας- να μην μπει στον Τειρεσία, ζητάει από τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, να γίνει ανανέωση της επιταγής ώστε να μπορέσει να την πληρώσει.

Ο Καραμπέρης το δέχεται, τονίζει όμως ότι στο κεφάλαιο της επιταγής θα μπει και τόκος της τάξεως του 10%.

«Ετοιμάζω την επιταγή και τη δίνω στη λογίστρια μου λέγοντάς της ότι θα έρθει κάποιος να πάρει την επιταγή και θα σου δώσει την παλιά. Στέλνει έναν μπράβο τεραστίων διαστάσεων, μπαίνει μέσα, παίρνει την επιταγή και φεύγει. Δεν αφήνει την άλλη επιταγή» αναφέρει.

Από κει πέρα οι τοκογλύφοι άρχισαν να τον πιέζουν αφόρητα ζητώντας συνεχώς χρήματα και «λεηλατώντας» την επιχείρησή του. Αποτέλεσμα των δοσοληψιών του με το κύκλωμα ήταν, όπως λέει, να γίνει η ζωή του αφόρητη. Έχασε 5.500.000 ευρώ, έπαθε εγκεφαλικό, πέρασε δύο καρδιακά επεισόδια, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και είδε την σύζυγο του να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

«Δεν μπορούσα να πλησιάσω ούτε στην επιχείρηση μου, ούτε στο σπίτι μου. Μου έχει τύχει να πηγαίνω σπίτι κατά τις 12 ώρα και να κάθομαι μέχρι τις 4 σε απόσταση 200 μέτρων για να δω πότε θα φύγουνε οι μπράβοι ώστε να μπω μέσα» καταλήγει.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Θάνος Κολοβός
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=458027&cid=4

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου