Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος του 21ου αιώνα

http://amantomatimou.wordpress.com/


1989
Μόλις έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή του Δ. Τσοβόλα (γνωστού και ως “δώστα όλα¨) στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ένα σκάνδακο σύλληψης και εκτέλεσης του προϊσταμένου του Τσοβόλα, Α. Παπανδρέου. Στα τότε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν...
μαζευτεί καμμια εκατοστή κομματόσκυλα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τσοβόλα. Ξαφνικά, οι κάμερες πέφτουν πάνω σε κάποιον που ανοίγει γρήγορα δρόμο ανάμεσα στο πλήθος και φτάνει μπροστά στην κεντρική είσοδο των γραφείων. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα πέφτουν πάνω του και οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανή σύνδεση μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης ιστορίας του Πασοκιστάν: Πρόκειται για τον γνωστό λαϊκό αοιδό Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος, συνοδευόμενος από την τότε σύζυγό του (όχι, όχι την Άντζελα. Το “αυτοκολλητάκι” ήρθε πολλά χρόνια αργότερα), όντας πιο μαστουρωμένος κι από τον Πατσίνο στην τελευταία σκηνή του σημαδεμένου, ανοίγει το στόμα και κάνει τις κάτωθι ιστορικές δηλώσεις: “Αργκχχχμμμμμμ Γκαρρρρρρρ…. ο Τσοβόλαααααας αργκουχ γκουχ ααααααα είναι σερνικόοοοοοοος”. Το πλήθος παραληρεί.

2012
Μόλις έχει ανακοινωθεί η παραπομπή του θέματος των νοθευμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, που πιθανώς (σε κάποια άλλη χώρα θα λέγαμε “σίγουρα”) να οδηγήσει τον αρχηγό της συμμορίας των δοσίλογων ΓΑΠ, στο σκαμνί. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στα τωρινά γραφεί του ΠΑΣΟΚ (στούντιο MEGA) αναφωνεί: “Αν πειράξουν τον Γιωργάκη, θα γίνει μακελειό¨.

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι το λαικό ρηθέν “η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα” είναι απολύτως σωστό.
Οι συμπτώσεις προφανείς:
Ο Τόλης μαστουρωμένος, ο Ανδρέας με τη μόνιμη μαστούρα του IQ-Πασόκου. Ο Τόλης μέγας ερμηνευτής πονεμένων τραγουδιών σε μεγάλα στούντιο, ο Ανδρέας μέγας ερμηνευτής ρόλων πονεμένου πολιτικού στα στούντιο του MEGA. Ο Τόλης αυτοκολλητάκι, ο Ανδρέας της προσκολλήσεως. Ο Τόλης σούργελο, ο Ανδρέας ακόμη μεγαλύτερο.
Πράγματι, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι – επάξια – ο Τόλης Βοσκόπουλος του 21ου αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου