Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μισό εκατ.ευρώ πρόστιμο στo Carrefour Μαρινόπουλος (αν και όταν το πληρώσουν)!

 Το adena-gr  δικαιώνεται στην προσπάθειά του να αναδείξει (κλικ) τις κατεργαριές, αλλά την αδιαφορία για την υγεία των θυμάτων-πελατών της πολυεθνικής.  Καλό το "μήνυμα' που στέλνει ο ΕΦΕΤ , αλλά  ασκώντας τα λαστιχένια ένδικα μέσα, αμφιβάλλουμε σοβαρά αν κάποτε το πρόστιμο φθάσει έστω και πετσοκομένο στα ταμεία του Κράτους. Πάτε στοίχημα?
Διαβάστε εσείς οι αναγνώστες. Όχι οι δικοί μας (αυτοί ξέρουν τι εστί Καρφούρ), αλλά οι αναγνώστες του Πρώτου Θέματος, που τσίμπησαν στο "τυρί"-κουπόνι της εφημερίδας, αλλά τhn φάκa του Σούπερ Μάρκετ, όταν θα την δουν , θα είναι αργά. Γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδεν ΣΚΟΠΙΜΟ λάθος στις υψηλές τιμές (ενώ στο ράφι είναι χαμηλότερες) αναγνωρίζεται ...
Πρωτοφανές πρόστιμο - μαμούθ επέβαλε ο ΕΦΕΤ στα...
Carrefour Μαρινόπουλος, που φθάνει τις 500.000 ευρώ.Ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η εταιρία έχει υποτροπιάσει πολλές φορές αν και έχει συλληφθεί επανειλημμένα να πουλά ακατάλληλα τρόφιμα. Οι ελεγκτές βρήκαν να πωλούνται ψάρια με ζωντανούς οργανισμούς στα σπλάχνα τους. Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
Την επιβολή προστίμου € 500.000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (είδος επιχείρησης : Υπεραγορά Τροφίμων) και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κανάρη αριθμός 9, εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ, παραβάσεις που επιβεβαιώνονται και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 8.3.2011, κατόπιν καταγγελίας, στo κατάστημα CARREFOUR της εταιρίας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Τομπάζη αριθμός 15, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση κατείχε και διέθετε στην κατανάλωση ψάρια, τα οποία έφεραν ορατά, ζωντανά παράσιτα στα σπλάχνα τους, ήτοι τρόφιμα μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Ειδικότερα, σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο την τελευταία τριετία (2009 – 2011) έχουν επιβληθεί, με αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ, 110 πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, εκ των οποίων τα πενήντα για μη ασφαλή – ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα και τα υπόλοιπα για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
Εξάλλου, στο ίδιο κατάστημα, στην Πυλαία, έχει γίνει κατά το παρελθόν σειρά ελέγχων από τους οποίους οι 10 διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση κατείχε και διέθετε στην κατανάλωση μη ασφαλή – ακατάλληλα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου