Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική υποχωρητικότητα απέναντι στις προκλήσεις των Σκοπίων

Η χρήση του συμβόλου απαγορεύεται στα Σκόπια από την συμφωνία του 1995

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την ελληνική υποχωρητικότητα απέναντι στις προκλήσεις των Σκοπίων. Το πλήρες κείμενος της Ερωτήσεως έχει ως εξής: Μετά την απόφαση της Χάγης το Σκοπιανό Ζήτημα τίθεται σε νέα βάση. Η οσφυοκαμψία που επέδειξαν οι κυβερνήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα με αποκορύφωμα τις πρόσφατες κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου όχι μόνο δεν έλυσε το ζήτημα αλλά το έχει οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο. Η ύπαρξη της... “ενδιάμεσης συμφωνίας” δεσμεύει μεν την Ελλάδα, η οποία την τηρεί ευλαβικώς, αλλά τα Σκόπια την παραβιάζουν συνεχώς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, συμφώνως με την καταγγελία της Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Νίνας Γκατζούλη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η απονομή πλακεττών με τον Ήλιο της Βεργίνας από τον Γενικό Πρόξενο του κρατιδίου στο Τορόντο του Καναδά Ντράγκαν Τσιουρκιέβσκι. Η χρήση του συμβόλου απαγορεύεται στα Σκόπια από την συμφωνία του 1995. Η χρήση των ονομάτων των μεγάλων αρχαίων Μακεδόνων όπως του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου και των συμβόλων δεν σταμάτησε ποτέ. Η προκλητικότητα των Σκοπιανών έφτασε στο αποκορύφωμα με την “κηδεία της Ελλάδος” που σκηνοθετήθηκε από σωβινιστές με κρατική ευλογία και χρηματοδότηση. 
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ανθέλληνα υπάλληλο του Σόρος, Μάθιου Νίμιτς σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ο εν λόγω ανθέλλην ετοιμάζεται για νέο γύρο διαπραγματεύσεων παραμένοντας τυφλός και κουφός στις προκλητικές ενέργειες των Σκοπιανών. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
1. Προτίθεται η κυβέρνηση να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία της οποίας ο χρόνος ισχύος ούτως η άλλως έληξε; 
2. Προτίθεται να φέρει οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί ενώπιον του ελληνικού λαού ώστε να γίνει δυνατόν να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος; 
 Αθήναι, 23 Ιανουαρίου 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου