Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης της δημοτικής περιουσίας στη Δραπετσώνα


Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι (ήταν) ένα όμορφο κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν μια Καφετερία στο Δήμο Δραπετσώνας. χτίστηκε με έξοδα του Δήμου προκειμένου να...
ενοικιαστεί και να υπάρχει ένα έσοδο για το Δήμο της Δραπετσώνας, πριν γίνει η ένωση με το Κερατσίνι. Βρίσκεται πάνω από το λιμάνι, ένα σημείο με όμορφη θέα, όπου... παλαιοτέρα βρισκόταν το καφενείο του Γρηγόρη. Στο μαγαζί αυτό από τον ερχομό των προσφύγων ο Γρηγόρης έκανε το καλύτερο καϊμάκι παγωτό και όλος ο Πειραιάς και όχι μόνο μαζεύονταν εκεί για να απολαύσουν μαζί με την όμορφη θέα και το αναψυκτικό, το ουζάκι ή το παγωτό τους.

Για πολλά χρόνια ο Δήμος προσπαθούσε να αξιοποιήσει το χώρο χωρίς αποτέλεσμα. Στα τελευταία χρόνια έγινε κατορθωτό να φτιάξει το κτίσμα αυτό, αλλά δεν του έδινε άδεια λειτουργίας η νομαρχία; η πολεοδομία; ποιος ξέρει ποιος και για ποιους λόγους. Δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα. Με την συνένωση των δυο Δήμων η Δραπετσώνα εγκαταλείφθηκε, βρόμισε, δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό να διεκπεραιωθούν οι ανάγκες της.

Άγνωστοι μπήκαν μέσα στο κτίριο, δεν άφησαν τίποτα όρθιο τα έσπασαν όλα, άρπαξαν τον πίνακα της ηλεκτροδότησης από την κουζίνα, κόβοντας τα καλώδια, αφαίρεσαν πρίζες, διακόπτες, μπαταρίες από τα είδη υγιεινής, τα μεταλλικά κουφώματα και πέταξαν τις πόρτες κάτω. ξήλωσαν την ψευδοροφή και πήραν τα σίδερα. όπως δείχνουν οι Φώτο δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Ακόμα αφαίρεσαν και τις δύο μεταλλικές πόρτες από την παιδική χαρά που υπάρχει έξω από το κτίριο.

Προσπάθησα να σου στείλω το βίντεο που τράβηξα το οποίο έχει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά στάθηκε αδύνατο.

Είναι ντροπή για την κοινωνία και τον πολιτισμό, αλλά και για τον Δήμο που αφήνει αφύλακτη την περιουσία του να λεηλατείται και ο λαός σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν χώρα να είναι υποχρεωμένος να ξαναπληρώσει το κόστος επειδή υπάρχουν ανεύθυνοι και ανίκανοι παράγοντες να διαφυλάξουν την περιουσία του.
http://neakeratsiniou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου