Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βία και ανομία (και) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Την κατάσταση ανομίας, τα επεισόδια βίας και τη γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πατησίων, καταγγέλλει σε επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρύτανης του Ιδρύματος K. Γάτσιος, με αφορμή τις νέες συμπλοκές που έλαβαν χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2012 και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.

Στην... επιστολή του, ο πρύτανης απευθύνει έκκληση προς όλους μέσα στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου -όπως τονίζει- να αναλάβει κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.

«Θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες νουθέτησης και ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιου τύπου γεγονότων», ο πρύτανης γνωστοποιεί ότι ενημέρωσε την εισαγγελία Αθηνών για το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με το νόμο, και κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης, τονίζει πως «θέλουμε να τεθεί οριστικό τέλος στα φαινόμενα βίας, πριν θρηνήσουμε θύματα».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στο παραεμπόριο έξω από το Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας τα εξής: «Σημαντικό θέμα, αποτελεί η αναστροφή της τάσης υποβάθμισης του περιβάλλοντος το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου μας, χώρου. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ένας δακτύλιος παραεμπορίου έχει ως θηλιά περισφίξει το κεντρικό μας κτίριο. Διακινητές αυτού του παραεμπορίου είναι κατατρεγμένοι και εξαθλιωμένοι μετανάστες: άνθρωποι που, λόγω της οικονομικής τους ανέχειας, έχουν γίνει θύματα, ποιος ξέρει ποιων κέντρων και ποιων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομου εμπορίου.

Το πανεπιστήμιό μας εισπράττει καθημερινά τα αποτελέσματα μιας ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ως ΑΕΙ επιθυμούμε την ασφάλεια και το σεβασμό του ιστορικού μας κτιρίου, καθώς και των μελών της κοινότητάς μας που καθημερινά εργάζονται σε αυτό. Το Πανεπιστήμιό μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως κέντρο παραεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου