Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ε, όχι και Λαϊκή Αγορά η πλατεία Συντάγματος!

  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Τη οργή της ως Αθηναία πολίτης εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον Άρη Πορτοσάλτε, η Βουλευτής της Α’ Αθηνών της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή. Η κυρία Πιπιλή, γνωστή για τους καθημερινούς της αγώνες, για την διάσωση του ιστορικού κέντρου, κατήγγειλε την ανοχή του Δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή της ιστορικής, διατηρητέας πλατείας σε Λαϊκή Αγορά. Η Βουλευτής και – δημοσιογράφος είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «…κατανοώ την απελπισία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήβας αναφορικά με τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η εμπορία των προϊόντων τους μετά το... σοβαρό θέμα ρύπανσης του ποταπού Ασωπού, στη Θήβα, από βιομηχανικά απόβλητα.
Κατανοώ την προσπάθεια τους, να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους, είναι ποιότητας. Αναρωτιέμαι γιατί δεν επέλεξαν: α) τη διανομή σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αθήνας, φυλλαδίων με το σχετικό αποδεικτικό από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, β) γιατί αφού τα προϊόντα τους είναι ασφαλή, όπως δήλωσαν, δεν τα διέθεσαν στο αποτελεσματικότατο Κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων ή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών που σιτίζει χιλιάδες ανήμπορους συμπολίτες μας και... γ) με ποιο σκεπτικό χρησιμοποιήθηκαν περαστικοί από τη πλατεία Συντάγματος ως… «πειραματόζωα» γιατί όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήβας, η δωρεάνδιανομή καρότων, κρεμμυδιών κ.α. είχε ως στόχο να αποδείξει στους καταναλωτές ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή»!
Και αναρωτήθηκε η Φωτεινή Πιπιλή πως ακριβώς αποδείχθηκε ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή; Παραμένει ερωτηματικό. «Κατάντησε η πλατεία Συντάγματος, Βουκουρέστι επί Τσαουσέσκου», δήλωσε με νόημα. Και συνέχισε με οργή, « ξεχνάνε όλοι και κρίμα για το Δήμο Αθηναίων, ότι στην περιοχή παραμένουν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, όσο ακόμα επιτρέπουμε οι ίδιοι να υπάρχουν τουρίστες. Δεν είναι τα λαϊκά πανηγύρια στη πλατεία Συντάγματος που θα φέρουν θέσεις εργασίας, όσο συνεχίζει ο καθένας να κάνει ό,τι γουστάρει και όσο συνεχίζουν όλοι οι αρμόδιοι να τους το επιτρέπουν, η κεντρική πλατεία της Ουγκάντας, θα φαντάζει σαν την πάλαι ποτέ δοξασμένη πλατεία Συντάγματος, των Αθηνών». ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ THIVA-HELLAS  ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ  ΤΗ ΘΗΒΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου