Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ξεναγών μυούσε τα μυστικά του πολυμήχανου (κλέφτη Ντα Βίντζι) ,στη Θεσσαλονίκη!

 Με χορηγούς το Υπουργείο Πολιτισμού, και  τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και Κανάλια, διαφημίζουν  σε έκθεση, τον αρχι-αντιγραφέα-κλέφτη   των Αρχαίων Ελληνικών  Εφευρέσεων  Λεονάρδο Ντα Βίντσι. Ενώ σε όλο το κόσμο είναι γνωστός σαν ζωγράφος,  οι ..."Έλληνες"  τον προωθούν σαν τον εφευρέτη θαύμα, επειδή απλώς αντέγραψε  τα αρχαία κείμενα  που "έπεσαν" στα χέρια του.  Βέβαια η παρουσία του Ανθέλληνα Μπουτάρη δεν εξέπληξε κανένα. Οι υπόλοιποι όμως δικαιολογούνται να ενισχύουν το προσβλητικό μύθο εις βάρος της ιστορίας μας για την ...μάσα?
Διαβάστε το δελτίο τύπου της...οργάνωσης Ντα Βίντσι...
Περισσότερα από 1.200 άτομα απόλαυσαν εκλεκτά κρασιά και εδέσματα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τα εκθέματα όσο και από...
τη λειτουργικότητα και αισθητική της έκθεσης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να δουν τα εντυπωσιακά πιστά αντίγραφα των σημειώσεων του Ντα Βίντσι, αλλά και να «παίξουν» με τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα των εφευρέσεών του, γυρίζοντας μανιβέλες και μοχλούς ή θέτοντας σε λειτουργία ανεμόμετρα ή θαυμάζοντας το πρώτο αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και ελικόπτερο.
Τους παρευρισκόμενους «μυούσε» στα μυστικά της έκθεσης ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ξεναγών. Οι ξεναγοί θα βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης μέχρι τον Ιούνιο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να θέτουν ερωτήσεις και να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα σχέδια και τις εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Το ιδιαίτερα εκπαιδευτικό «ταξίδι» συμπληρώνουν οι δώδεκα σταθμοί multimedia που με οθόνες touchscreen ενημερώνουν τους επισκέπτες –με ήχο και 8.000 εικόνες- για τον βίο και την πολιτεία του Λεονάρντο καθώς και για την Αναγέννηση γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι πλήρως προσβάσιμη για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς έχει προβλεφθεί η ύπαρξη ραμπών για την ελεύθερη κίνησή τους.
Η τελετή των εγκαινίων επισφραγίστηκε με τον πιο γιορτινό τρόπο, με τον Στέφανο Κορκολή να μαγεύει τους παρευρισκόμενους σε κονσέρτο για πιάνο, που δόθηκε ειδικά για την περίσταση, στην «Αποθήκη» του Μύλου.
Το κονσέρτο άνοιξε με το συγκινητικό «When a dream comes true», που είναι ο ύμνος των Special Olympics και συνεχίστηκε με μουσικά αριστουργήματα, όπως το «Πέταγμα της Μέλισσας» του Rimsky Korsakov και το “Σέρπικο του Μίκη Θεοδωράκη. Εντυπωσιακό στιγμιότυπο της εκδήλωσης και το “Summertime”, που τραγούδησε η Εύη Σιαμαντά, συνοδευόμενη πάντα από τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο.
Την έκθεση «Leonardo da Vinci: εφευρέτης και επιστήμονας» (http://www.leonardodavinci.gr), διοργανώνει η εταιρία επικοινωνιακής αρχιτεκτονικής INTERFORM AE, την εκτέλεση της παραγωγής της έχει αναλάβει η εταιρία υπηρεσιών εκθέσεων INTEREXPO ΑΕ και σύμβουλος επικοινωνίας της έκθεσης είναι η εταιρεία Tsakalou interactive PR. Η διοργάνωση, που από το 1997 ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ.
Υποστηρικτές της είναι, τα επιμελητήρια Εμπορικό & Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Ελληνοϊταλικό, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Υπουργείο Πολιτισμού (Μουσείο Φωτογραφίας).
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και τα ραδιόφωνα FM 103,7-Δεύτερο Πρόγραμμα, ο FM 102 και ο FM 9,58, η Ε.Ι.ΙΡ.Θ, το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ADORE, η TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ο ΑΝΤ-1. _

1 σχόλιο:

  1. εμένα μου έστειλαν και εμαιλ. απορώ που το βρήκαν! προφανώς διέρρευσαν τα προσωπικά μας δεδομένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή