Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Φούσκα το σκάνδαλο του περλίτη στη Μήλο. Γελοιοποιήθηκαν οι κονδυλοφόροι από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τα NEW...shit.gr

Μήλος: Αθωώθηκε η S&B - καταδικάστηκαν τα στελέχη τηςΕνώ κλείνουν τα μάτια σε τεράστια "πραγματικά" σκάνδαλα, ξαφνικά κάποια ΜΜΕ με  καθοδηγητή το ΘΕΜΑ και τα ιντερνετικά παρακλάδια του,αποφάσισαν να το παίξουν περιβαντολογικά ευαίσθητοι,  και συντονισμένα να στοχοποιήσουν  μια Ελληνική επιχείρηση που δίνει (ακόμα) δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες στη Μήλο (και όχι μόνο), και πραγματοποιεί ...εξαγωγές.
 Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας S&B  , που μόνο το ΒΗΜΑ δημοσίευσε, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου, η συγκεκριμένη κυριακάτικη εφημερίδα ,επί τέσσερα και πλέον χρόνια συκοφαντεί και διασύρει με κάθε τρόπο το όνομα και τη φήμη της εταιρείας  και της ίδιας της Μήλου, εξυπηρετώντας άγνωστες σκοπιμότητες. Την τελευταία εβδομάδα το αρνητικό κλίμα καλλιεργήθηκε τεχνηέντως, ενόψει της...
δίκης της Σύρου, και αναπαράχθηκαν οι παραπλανητικές θέσεις της συγκεκριμένης εφημερίδας για πρώτη φορά από μερίδα μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.  Το σημαντικότερο γεγονός όμως (για το adena-gr) που εξευτελίζει όλους τους "εμπλεκόμενους" δημοσιογράφους και εντολοδόχους τους είναι ότι "Κανένα από αυτά δεν απευθύνθηκε στη S&B  για να πληροφορηθεί τις θέσεις της , όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Και φυσικά κανείς δεν περιμένει την ανύπαρκτη ΕΣΗΕΑ να επέμβει, μια το σημαντικότερο θέμα που τους απασχολεί είναι πως να προωθήσουν την πολιτική υποψηφιότητα του  τέως γραφικού  πρόεδρου τους, του Σόμπολου.
To adena-gr ψάχνει την υπόθεση, γιατί μας κέντρισε το ενδιαφέρον ποιοί είναι  αυτοί που έχουν βάλει στο μάτι  την εκμετάλλευση του  περλίτη , και για να επιτύχουν τα σχέδια τους έφθασαν στο σημείο να στρατολογήσουν μαϊμού Πανεπιστημιακές προ-μελέτες, και εκτελεστές  κονδυλοφόρους.
Σχετικές αναρτήσεις μας ΚΛΙΚ
Προς το παρόν, αφού σας έχουν πιπιλίσει τα υπόλοιπα ΜΜΕ  το θέμα της Μήλου, διαβάστε και το χθεσινό ρεπορτάζ του Βήματος και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα...
Μήλος: Αθωώθηκε η S&B - καταδικάστηκαν τα στελέχη της

Μήλος: Αθωώθηκε η S&B - καταδικάστηκαν τα στελέχη της

Αθωώθηκε η εταιρεία S&B (πρώην Βαρυτίνη) με απόφαση του δικαστηρίου Σύρου που συνεδρίασε μετά τις κατηγορίες για πρόκληση βλαβών στην υγεία και περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Μήλο. Αντιθέτως, στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν (με αναστολή) για περιβαλλοντική υποβάθμιση. Ειδικότερα, με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ ο κάθε ένας τιμωρήθηκαν οι κ.κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Κεφάλας, Ευθύμιος Βιδάλης και Εμμανουήλ Τσοντάκης.

Με την κατηγορία μόνο της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο από 9.000 ευρώ στους κ.κ. Αρη Χατζηπαρασκευά και Δούκα Ευσταθιάδη, στελέχη της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της S&B στη Μήλο.

Η εταιρεία θα ασκήσει έφεση καθώς όπως υποστηρίζει «πρόκειται για αδειοδοτημένη πρακτική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Με αίσθημα δικαίωσης δέχθηκε η κοινότητα της S&Β την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη που έληξε σήμερα στη Σύρο, σχετικά με κατηγορίες πρόκλησης βλαβών στην υγεία και περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Μήλο. Από την άλλη μεριά, μας προξενεί έκπληξη η καταδίκη των στελεχών μας, έστω και με αναστολή, για περιβαλλοντική υποβάθμιση και μάλιστα από μια αδειοδοτημένη πρακτική. Για το λόγο αυτό ασκήθηκε έφεση.

Επί τέσσερα και πλέον χρόνια συγκεκριμένη κυριακάτικη εφημερίδα συκοφαντεί και διασύρει με κάθε τρόπο το όνομα και τη φήμη της εταιρείας μας και της ίδιας της Μήλου, εξυπηρετώντας άγνωστες σκοπιμότητες. Την τελευταία εβδομάδα το αρνητικό κλίμα καλλιεργήθηκε τεχνηέντως, ενόψει της δίκης της Σύρου, και αναπαράχθηκαν οι παραπλανητικές θέσεις της συγκεκριμένης εφημερίδας για πρώτη φορά από μερίδα μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας. Κανένα από αυτά δεν απευθύνθηκε σε εμάς για να πληροφορηθεί τις θέσεις μας, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Νιώθουμε λοιπόν την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την τιμή των 640 εργαζομένων μας στην Ελλάδα και τη φήμη της Μήλου, ενημερώνοντας με υπευθυνότητα το κοινό για την αλήθεια και την ουσία των πραγμάτων.

Ο περλίτης
Είναι ένα πέτρωμα απολύτως αδρανές και μη τοξικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι διαδεδομένη η χρήση του στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αφού φιλτράρεται με αυτόν το κρασί, η μπύρα, στην φαρμακοβιομηχανία, στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, στις κατασκευές κτιρίων καθώς ακόμα και σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οι οδοντόκρεμες. Πολλές περιοχές και παραλίες της Μήλου αποτελούνται απο περλίτη και συγγενικά με αυτόν πετρώματα.

Η εξόρυξη και η επεξεργασία του περλίτη στη Μήλο
 Ο περλίτης εξορύσσεται επιφανειακά και η επεξεργασία του γίνεται αποκλειστικά και μόνον με θραύση, ξήρανση και κοσκίνιση, χωρίς χρήση χημικών ή πρόσθετων. Σε αυτή τη διαδικασία δημιουργείται και μια λεπτή σκόνη, τα υπέρλεπτα περλίτη. Για την προστασία του περιβάλλοντος, δηλαδή για να μη διαχέονται τα υπέρλεπτα του περλίτη στον αέρα σαν σκόνη, συλλέγονται σε κλειστό κύκλωμα με θαλασσινό νερό και καταλήγουν, όπως προβλέπει η άδειά μας, αποκλειστικά στον καθορισμένο θαλάσσιο αποδέκτη.

Διαχείριση υπερλέπτων περλίτη: αδειοδοτημένη, μη ρυπογόνος, μη επιβλαβής για την υγεία
· Η διάθεση των υπερλέπτων περλίτη στη θάλασσα συνιστά μια πρακτική αποδεκτή και πλήρως αδειοδοτημένη από τις αρμόδιες αρχές, η οποία δεν ρυπαίνει και πραγματοποιείται σύμφωνα με προβλεπόμενες μελέτες.

· Επί 25 χρόνια ο ιατρός εργασίας της εταιρείας παρακολουθεί όλους τους εργαζομένους μας, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον περλίτη, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κανένα συναφές πρόβλημα υγείας.

· Η δημοσιευμένη 'αρχική έκθεση προόδου' Λινού δεν είναι επιδημιολογική μελέτη. Στην ολιγοσέλιδη αυτή έκθεση δεν γίνεται καμία ευθεία συσχέτιση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων με τον περλίτη και συνεπώς η έκθεση αυτή δεν δικαιολογεί την έκδοση της πρόσφατης υγειονομικής διάταξης. Τη διάταξη αυτή έχουμε ήδη προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εταιρεία μας συνυπάρχει αρμονικά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Μήλου εδώ και 77 χρόνια. Λειτουργούμε με τη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και στηρίζουμε ενεργά και υπεύθυνα τη συνύπαρξη εξορυκτικής και τουριστικής δραστηριότητας, προωθώντας έτσι την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα υγείας και περιβάλλοντος με την υπευθυνότητα που επιτάσσουν οι αξίες μας και λογοδοτούμε κάθε χρόνο με τον Κοινωνικό Απολογισμό μας.

3 σχόλια:

  1. Mπράβο σου που έχεις τόση εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και μάλιστα όταν η απόφαση αφορά τους οικονομικά δυνατούς. Μήπως έχει τύχει να περάσεις από την Ιτέα, να δεις πως άφησε το περιβάλλον στους Βωξίτες η ίδια οικογένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Swell... Η δικαιοσύνη έκανε μια χαρά τη δουλειά της στο πλαίσιο τουλάχιστον των δυνατοτήτων της. Άλλα όπως φαίνεται από τη συνέχεια του σχολίου σου μάλλον είσαι και εσύ από αυτούς που μόλις δουν ορυχείο - εξόρυξη παθαίνουν αμόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σε σένα Swell ένα μεγαλύτερο μπράβο που εμπιστεύεσαι τους "δημοσιογράφους" ( ο Θεός να τους κάνει)περισσότερο από τη δικαιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή