Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν ακόμα και για τον Πάπα...της Ρώμης!

Τα σχολεία δεν έχουν λεφτά για θέρμανση, κι εμείς ανακαινίζουμε  ξανά και ξανά τις Καθολικές εκκλησίες!!!
Το  καλοκαίρι η ανάρτησή μας με τίτλο "Λεφτά υπάρχουν! 600.000 για αποκατάσταση ...ευστάθειας Μιναρέ!" είχε προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις για την περίεργη ιεράρχηση-προτεραιότητα  διάθεσης κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013.
Πριν μερικές μέρες  μας τράβηξε την προσοχή η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών μνημείων που σαν φορέας Υλοποίησης, διαθέτει σε εργολάβο  κοντά 2 εκατομμύρια ευρώ, για αποκατάσταση (γρατζουνιών)  εκκλησίας  των Καθολικών επί της Πανεπιστημίου.
Όχι μόνο προκαλεί την νοημοσύνη των Πολιτών η  κατασπατάληση (ειδικά αυτή την εποχή) χρημάτων  σε "διακοσμητικά"  έργα, αλλά είναι και απορίας άξιον πως μια εκκλησία που ...
χτίστηκε για τους Φράγκους το 1865, χαρακτηρίζεται έστω και μεταβυζαντινό μνημείο!!! Να προσθέσουμε ότι μεταξύ των ετών 1992-1998, ξανά πραγματοποιήθηκε μια πλήρης εξωτερική και εσωτερική αποκατάσταση (βάσει μελέτης του αρχιτέκτονα Γιάννη Κίζη) κλικ.
Και γιατί να μη θεωρήσουμε ότι βρωμάει η υπόθεση, όταν λίγο μέτρα πιο πάνω το υπό ανακαίνιση διατηρητέο κτίριο  (Μέγαρο Δεληγιώργη) μετά από τόσα χρόνια και άλλα τόσα εκατομμύρια, δεν λέει να ολοκληρωθεί...
Τελικά ποιοι είναι οι κουτόφραγκοι και ποιοι  χαζοαμερικανάκια  κύριε  Παπανδρέου, που ορθώς ισχυρίζεστε ότι λεφτά υπάρχουν.
Για πέταμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου