Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Είδε να ληστεύουν το σπίτι του από ...8.000 χιλιόμετρα μακριά!

http://newsmessinia.blogspot.com

Ο άτυχος άνδρας είχε πάει διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο αλλά πριν φύγει από το σπίτι του στο Noble Park North της Μελβούρνης, είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες, που είχε αγοράσει από το ίντερνετ πριν από τρία χρόνια, σε στρατηγικά σημεία. Μόνο που δεν περίμενε ποτέ ότι θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας του ίδιου του σπιτιού του.
Για καλή του τύχη, είχε μαζί του το iPad του. Και έτσι κατάφερε να... δει τους διαρρήκτες να μπαίνουν και να «σηκώνουν» τα πάντα! Επί δυο λεπτά έβλεπε τους ληστές να κλέβουν τα πάντα: ηλεκτρονικές συσκευές συμπεριλαμβανομένης μια flat-screen τηλεόρασης, αλκοόλ, παπούτσια και ακόμα και ένα κρεβάτι σκύλου!
Αμέσως τηλεφώνησε σε ένα φίλο του ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι δύο διαρρήκτες, 32 και 55 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω. Ο ένας τους προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να διαφύγει πηδώντας από ένα παράθυρο.
Οι κάμερες τέτοιου είδους έχουν γίνει ένα από τα τελευταία πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα προστασίας για το σπίτι, ενώ πολλές από αυτές είναι συνδεδεμένες με το ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ελέγξει ποιος βρίσκεται στο σπίτι του, απλά τσεκάροντας το κινητό του τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου