Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μ@ΛΑΚΑ ΡΑΓΙΑ... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ???


Σκάσε και σκάβε…. Σκάβε τον λάκο σου ραγιά….. Πιο βαθιά, να φτάσει μέχρι την Αυστραλία η μαλακία σου…. Σου είπε ο Πάγκαλος ότι μαζί του τα έφαγες και πας στην άκρα να ξεράσεις τις μακαρονάδες που δεν είχες για να φας... Μαλάκα, ραγιά...
Με αφορμή ανάλογη ανάρτηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1487.html, ο καθηγητής ΘΕΜΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ξεκίνησε συζήτηση στην ιστοσελίδα του «Greek University Reform Forum», με θέμα ΙΩΑΝΝΙΝΑ: «Τεράστια απάτη με επιδοτήσεις»;;;

Αντιγράφω τα σχετικά με άγριες μάσες:
«Η μεγαλύτερη έρευνα που...έγινε ποτέ για επιδοτήσεις μαϊμού και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας DEAL news πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση όπου ένα κύκλωμα με συμμετοχή Ελλήνων αλλά και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θησαύριζαν αποσπώντας τεράστια ποσά από επενδυτικά προγράμματα, καθώς είχαν θέσει σε εφαρμογή μια μηχανή επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας, μέσω της οποίας επώαζαν δεκάδες επιχειρήσεις.
Με συντονισμένες ενέργειες η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος, σε συνεργασία με άλλες διωκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο σε μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων και κατοικιών. Συνολικά έχουν ελεγχθεί πάνω από 15 επιχειρήσεις, ενώ, το στρατηγείο του θερμοκηπίου που απλωνόταν υπό την μορφή… κύβου, βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει προκύψει πως ένα ποσό που ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ κατέληξε σε άλλη διαδρομή από αυτή που προέβλεπε το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Τα αποτελέσματα των ερευνών, εφόσον ολοκληρωθούν και τεκμηριωθούν, θα προκαλέσουν πάταγο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη, που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα είπαν επίσημα χείλη στην DEAL news, που προσπαθούν να τηρήσουν άκρα μυστικότητα γύρω από την πορεία των ερευνών. Η DEAL news επικοινώνησε με την εταιρία που φέρεται ως πρωταγωνίστρια της υπόθεσης με την διακίνηση των επιδοτήσεων μαϊμού...

Επιβεβαίωσε ότι όντως γίνονται έρευνες στην εταιρία και ζήτησε την τοποθέτηση απάντηση των υπευθύνων της, την οποία δεν έλαβε ποτέ! Παράλληλες έρευνες πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. αφού, οι πληροφορίες που «δένουν» την απάτη προέρχονται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αποκαλύπτεται από τις Βρυξέλλες, ένα κύκλωμα υπαλλήλων με δόλιους τρόπους και απίθανα τεχνάσματα, διοχέτευε πακτωλό εκατομμυρίων σε μητρικές εταιρίες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της Ε.Ε., οι οποίες τα μοίραζαν σε συνεργαζόμενες με αυτές εταιρίες ή άλλες θυγατρικές. Η συνδυασμένη έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στα στοιχεία που προκύπτουν από το ΣΔΟΕ και τους επιτόπιους ελέγχους, αλλά επεκτείνονται στις τράπεζες, στα εμβάσματα, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και σε κάθε δρόμο που θα έριχνε φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.
Έλαβα ένα ανώνυμο Ηλ. Μην. με λεπτομερείς πληροφορίες και ονόματα αλλά προτιμώ να μην το δημοσιοποιήσω. Θα περιμένω επίσημες ανακοινώσεις.»
words: Εμπλέκονται και πανεπιστημία σε αυτές τις επιδοτήσεις???
Θέμης Λαζαρίδης: Αν δεν εμπλέκονταν δεν θα το αναρτούσα.
words: Λογικό, το σκέφτηκα απλά την επιβεβαίωση ήθελα. Δεν υπάρχει μεγάλη απάτη στην Ελλάδα χωρίς τον “καθηγητή” της. Η καινοτομία και η διεθνής παρουσία γίνονται αντιληπτές από κάποιους με αυτό το τρόπο……. …. …. …. …. …. ….
Πέρασαν 13 μήνες, έρευνες έγιναν, βούϊξε ο τόπος από ονόματα τρανταχτά, αλλά… ??? …
Υπήρξε και το παρακάτω δημοσίευμα:
Φοροδιαφυγή 1,8 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πλέον όλα τα ερευνητικά προγράμματα των ΑΕΙ.
Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσει το ΣΔΟΕ όλα τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει τους ελέγχους για φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Αφορμή, η έρευνα που διεξήχθη από το ΣΔΟΕ Ηπείρου σε ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου διαπιστώθηκε ότι 60 καθηγητές και 240 συνεργαζόμενοι ερευνητές απέκρυπταν πρόσθετες αμοιβές ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ, τις οποίες είχαν λάβει κατά την περίοδο 2009-2010.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ στο στόχαστρο εισέρχονται πλέον και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, προκειμένου να γίνει έλεγχος στα ερευνητικά προγράμματα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αφορούν πλέον και τις φορολογικές δηλώσεις πριν από το έτος 2009.
Υπήρξε και η παρακάτω σχετική ανάρτηση:
Σκάνδαλο με το «POCEMON»
Τεράστιες οι ευθύνες για τον καθηγητή Δημήτρη Φωτιάδη- Τι απαντά η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.
Αντιμέτωπο με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς η έρευνα της Ευρωπαικής Επιτροπής αποκάλυψε ότι μέρος του ερευνητικού έργου που κατατέθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος pocemon είχε κλαπεί από παρεμφερή προγράμματα που χρηματοδότησε η Κοινότητα.
Το ζήτημα αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η οποία όμως ενέπλεξε το όνομα του αντιπρύτανη Ισαάκ Λαγαρή. Ο κ. Λαγαρής ήταν αποδέκτης της επιστολής της Κομισιόν με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών, όμως δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και στην κατάθεση του ερευνητικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σφόδρα ενοχλημένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και δικαίως καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποίησε στο σύνολό του ο γνωστός καθηγητής Δημήτρης Φωτιάδης.
Άλλωστε ήταν αρκετές οι φορές, κατά την διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος, όπου ο κ. Φωτιάδης είχε μιλήσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υλοποίησή του και τα αποτελέσματα της έρευνας, που όπως αποδεικνύεται, υποτίθεται ότι έκανε.
Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή με το ποσό των 11,2 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κατανεμήθηκε σε μία πλειάδα εταίρων.
Στις 28 Ιουνίου η Ευρωπαική Επιτροπή έστειλε επιστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σημειώνοντας ότι μεγάλα τμήματα της ερευνητικής δουλειάς που κατατέθηκε είχαν αντιγραφεί από άλλα πρότζεκτ που είχε χρηματοδοτήσει η ίδια. Μάλιστα άφηνε να διαφανεί δόλος στην κίνηση αυτή με σκοπό να υποστηριχθεί το αυξημένο κόστος.
Η Επιτροπή χαρακτήριζε ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά της ερευνητικής ομάδας και προειδοποιούσε με διακοπή του προγράμματος, ενδεχομένως και συνολικά της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα «ερευνητικά προγράμματα» του Καθηγητή Δημήτρη Φωτιάδη δεν είναι πρώτη φορά που εκθέτουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων….. ….. ….. ….. ….. ….. ….. …..
Και???…. Και μετά…. μετά……
Και μετά ξαναβγήκε το σκότος…. Νύχτα χωρίς φεγγάρι….. Και μαζί της, ήρθε ο «νόμος»…. Ο νόμος της σιωπής …. Ο νόμος του Πάγκαλου, του Παπανδρέου, όπως τον πήραν σε πιατέλα από τον Καραμανλή…. Ήταν η ίδια πιατέλα με τα φαγωμένα των Σημίτηδων….
Ο νόμος της σιωπής…. ο νόμος Παπακωνσταντίνου, ο νόμος Βενιζέλου, ο νόμος Διαμαντοπούλου!!! Ο νόμος της υποτέλειας, της σκλαβιάς, της υποταγής….
Ο νόμος της συνωμωσίας στα υπόγεια των στοών των Bilderbergs…. Φοροδιαφυγή!!!…. Παράνομες επιδοτήσεις…. Καθηγητές Πανεπιστημίου….. Υποψήφιοι Περιφεριάρχες…. Υποψήφιοι άρχοντες…. Εκλεγμένοι απ’ ευθείας από τη διαφάνεια του Μπόμπολα και από τη διαύγεια του Ψυχάρη με λαδολέμονο Θέμη Αναστασιάδη….
Σκάσε και σκάβε…. Σκάβε τον λάκο σου ραγιά….. Πιο βαθιά, να φτάσει μέχρι την Αυστραλία η μαλακία σου…. Σου είπε ο Πάγκαλος ότι μαζί του τα έφαγες και πας στην άκρα να ξεράσεις τις μακαρονάδες που δεν είχες για να φας…..
Μαλάκα, ραγιά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου