Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κάτι βρωμάει με την κυκλοφορία της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ αναΘΕΜΑ"

Το enimerosi24.gr δια χειρός του διαχειριστή του Νικητέα (που κατα σύμπτωση εργάζεται ΜΟΝΙΜΩΣ και στην εφημερίδα του ΘΕΜΟΥ-ΚΑΡΑΦΟΥΡ-ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ), την Κυριακή το βράδυ  έγραφε για Κυκλοφοριακό ρεκόρ χρονιάς για το σημερινό «ΘΕΜΑ» που άγγιξε  τα 186.000 φύλλα! Την επόμενη μέρα (Δευτέρα, που είναι η μέρα που μαζεύονται οι εφημερίδες από τα σημεία πωλήσεων τους) η ιστοσελίδα-παρακλάδι ξανα-έγραφε γιαέο ρεκόρ για το ΘΕΜΑ - στις 192.000 οι πωλήσεις, μέχρι στιγμής!
Ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται ότι, το κουπόνι των 6 ευρώ καταγράφει...
την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας. Με απλά λόγια σημαίνει ότι αγοράζουν την εφημερίδα ΚΥΡΙΩΣ για να ψωνίσουν με έκπτωση.
Φυσικά και η τακτική (κατα την γνώμη μας) αποτελεί ΑΘΕΜΙΤΟ ανταγωνισμό στις υπόλοιπες εφημερίδες, που παλεύουν για την προτίμηση των αναγνωστών  με πλούσια, ωφέλιμη, και αντικειμενική ενημέρωση. Παράδειγμα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  η οποία ενώ έχει ξεσκεπάσει τεράστια σκάνδαλα, κινδυνεύει να κλείσει και λόγω μειωμένης κυκλοφορίας, πράγμα βέβαια που βολεύει τους πρωταγωνιστές  των σκανδάλων.
Ποιοί είναι όμως αυτοί που απορροφούν ακόμα και τελευταία αδιαθετα φυλλα της εφημερίδα λίγο πριν τη επιστροφής τους από τα περίπτερα?
Σκεφθείτε ότι τα μίνιμουμ "υποχρεωτικά" ψώνια των 15 ευρώ, επί 190.000 plus  (για να ισχύσει το κουπόνι) ισοδυναμούν με σχεδόν 3 εκατομμύρια επιπλέον τζίρο στη Πολυεθνική Carrefour.
Ενώ θα γλυτώσουν  από την εφορία 6 Χ 190.000 που  ισούται με 1,2 εκατομμύρια  ευρώ που εκπίπτουν ως έξοδα (προωθητικής διαφήμισης, αλλά κανείς δε ξέρεις ποιος επωφελείται. Η εφημερίδα η το Σούπερ Μάρκετ?)
Κι αυτό το βιολί συμβαίνει εδώ και πολλές εβδομάδες, χωρίς κανείς από το Υπουργείο Οικονομικών να (τολμάει) αναρωτιέται ,What the Fuck Is Going On?
Προσπαθώντας να λύσουμε το ...μυστήριο, θα αναλύσουμε με το δικό μας απλοϊκό & ερασιτεχνικό τρόπο (σκέψης),  για να δούμε αν το περιεχόμενο της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, δικαιολογεί αυτή την τεράστια κυκλοφορία, η κάποιοι "σπρώχνουν" το έντυπο με  αντάλλαγμα  κάποια κατά παραγγελία ρεπορτάζ.
Δείτε την συνέχεια...




1 σχόλιο:

  1. Παλαιότερα(με τον Βερόπουλο) ήταν 4 euro χωρίς πλαφόν αγοράς. Μετά το κάναν 8 euro πλαφόν και επάνω μετά 9 και τώρα 15!

    ΑπάντησηΔιαγραφή