Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!


Από το : zoornalistas
Πολλαπλές παρενέργειες φαίνεται να έχει η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Κι αυτό γιατί ο Κ. Γιαννίκος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης πολλών Μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς...
πέρα από την εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, το κανάλι Alter και την εκδοτική εταιρεία Modern Times (εκδίδει βιβλία, παιδικά και τηλεοπτικά περιοδικά (Tivo και Avanti), έχει επενδύσει στη βιομηχανία του θεάματος. Η... επένδυση έχει γίνει μέσω μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, πολλών θεάτρων της Αθήνας ενώ στον Γιαννίκο ανήκουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί John Greek, Captain Jack και Oasis. Επίσης εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά «Δίφωνο» και «Ποπ και Ροκ».
Ο μεγαλομέτοχος του Alter πριν από αρκετά χρόνια είχε τρελάνει όλο τον κόσμο με τη μανία του να εξαγοράζει αθηναϊκά θέατρα. Τότε είχαν πει ότι με τις εξαγορές ήθελε να ελέγξει.. το χώρο του θεάματος και όλο το καλλιτεχνικό κύκλωμα ηθοποιών και σκηνοθετών. Η ενασχόληση του Γιαννίκου με τις θεατρικές επιχειρήσεις απέδωσε καρπούς και σήμερα μέσω της εταιρίας «Ελληνική Θεαμάτων» ελέγχει τα θέατρα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν και Πόρτα.
Στο δυναμικό των δισκογραφικών εταιρειών που ανήκουν στον Γιαννίκο συγκαταλέγεται η Legend με την οποία συνεργάζονται μεγάλα ονόματα του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Ορφέας Περίδης, Διονύσης Τσακνής, κ.α. Στον δισκογραφικό του όμιλο ανήκουν επίσης οι εταιρίες Lyra, MBI, Κίνησις, Eros, Σονόρα και η Panivar.

Πριν φτάσει στο Alter και στην εκδοτική εταιρεία Modern Times για χρέη ΦΠΑ της οποίας συνελήφθη, o Κώστας Γιαννίκος θήτευσε, όπως γράφει η iefimerida στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια, σε θέσεις κλειδιά. Η επαγγελματική πορεία του Γιαννίκου ξεκίνησε από ένα δισκάδικο που διατηρούσε στα Εξάρχεια στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η πρώτη σημαντική θέση του κ. Γιαννίκου σε ελληνικό κανάλι ήταν στο MEGA όπου διετέλεσε διευθυντής προγράμματος. Από εκεί μεταπήδησε στον ΣΚΑΙ ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια στο STAR με την ίδια θέση.
Στο Alter πήγε κατόπιν πρόσκλησης του Γιώργου Κουρή όπου ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ενώ ταυτόχρονα απέκτησε και το 25% των μετοχών. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Γιαννίκος διοικούσε το κανάλι εν λευκώ, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα η οικογένεια Κουρή.
Όσοι ξέρουν τον Κώστα Γιαννίκο μιλούν για έναν άνθρωπο χαρισματικό, με ιδιαίτερη μόρφωση και φιλόμουσο, αφού διαθέτει μια τεράστια συλλογή με δίσκους όλων των ειδών, απόκτημα που προφανώς έχει από την εποχή του δισκάδικου στα Εξάρχεια. Το ιδιαίτερο ταλέντο του κ. Γιαννίκου φαίνεται πως είναι η πώληση. Τόσο στο Star όσο και στο Alter, ο κ. Γιαννίκος είχε προπωλήσει τον διαφημιστικό χρόνο με αποτέλεσμα, όταν το Alter άρχισε να παραπαίει, να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην διαφημιστική αγορά, ενώ για μήνες οι εργαζόμενοι στο κανάλι παραμένουν απλήρωτοι.Τελικά, η πορεία του Κώστα Γιαννίκου κατέληξε στη σημερινή σύλληψή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οικονομικος εισαγγελέας παρήγγειλε την σύλληψη του για χρέη ΦΠΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ της εκδοτικής εταιρείας Μοντέρνοι Καιροί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου