Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε το 10ο Επιχειρηματικό Πανόραμα Βόλου.

Θα συμβάλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη του τόπου !
Γράφει: magnesianews.gr
 Τις πύλες του άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου, στον επιβατικό σταθμό - τέρμιναλ, στο Λιμάνι του Βόλου το 10ο Επιχειρηματικό Πανόραμα. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας του νομού, η οποία διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Βόλου και του ΟΛΒ ΑΕ και θα ...
διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Τα εγκαίνια του 10ου Επιχειρηματικού Πανοράματος έγιναν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, το δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Ηλ. Τσαμπαρδούκα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, στην ομιλία του ανέφερε ότι το 10ο Επιχειρηματικό Πανόραμα γίνεται σε μια εποχή όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, σε μια δύσκολη εποχή που πνίγεται το δίκιο των ανθρώπων, των μεγάλων κινητοποιήσεων, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, αύξησης της ανεργίας, της αστάθειας της οικονομίας και της μη σταθερής ασφαλιστικής και φορολογικής πολιτικής.
«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή χρειάζεται να κάνουμε όλοι ένα βήμα συνεισφοράς, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, διότι οφείλουμε απέναντι στους νέους ανθρώπους να τους δώσουμε χώρο για να μπορέσουν να δημιουργήσουν.
Εμείς σε αυτή την δύσκολη εποχή ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες με πολιτικές συνεκτικές και συνεργασίας, με απτά μετρήσιμα αποτελέσματα, με έργα που μετρούνται και φέρνουν αποτελέσματα στην κοινωνία, στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι στην μεγάλη κρίση. Είμαστε κοντά σε όλες τις υγιείς προσπάθειες, σε μια πολύ δύσκολη εποχή», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Ηλ. Τσαμπαρδούκας αναφέρθηκε στη διοργάνωση του 10ου Επιχειρηματικού Πανοράματος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο τέρμιναλ του λιμανιού, έναν εξαιρετικό χώρο. Η έκθεση είναι πλήρης από επιχειρηματίες, καθώς τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των χώρων καταλάμβαναν σύλλογοι.
«Στηριζόμενο, λοιπόν και στην ευαισθησία του επιχειρηματία, το Επιμελητήριο ευελπιστεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη σε μια πρωτοβουλία, που εκτός των άλλων, συμβάλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη του τόπου μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Στους βιομηχανικούς, βιοτεχνικούς και λοιπούς εμπορικούς εκθέτες του 10ου Επιχειρηματικού Πανοράματος απ’ όλη τη Θεσσαλία, που αριθμούν τους 95, περιλαμβάνονται επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών, επιχειρήσεις κατασκευής και εμπορίας επίπλων όλων των ειδών, μετάλλου, ξύλου, οικιακών συσκευών, ειδών υγιεινής και κατοικίας, εμπορίας αυτοκινήτων, αγροτικών μηχανημάτων, μηχανημάτων έργου, επικοινωνίας και διαφήμισης, παρασκευής και εμπορίας τσίπουρου, γνωστές βιομηχανίες μεταλλικών κατασκευών και εξαρτημάτων κ.ά.
Το Επιμελητήριο με τους φορείς της πόλης, αποφάσισαν να οργανωθεί το Πανόραμα στην παραλία, στο χώρο του νέου επιβατικού σταθμού «ΙΑΣΩΝ», δίπλα στο Λιμεναρχείο, χώρο τον οποίο ο Οργανισμός Λιμένος παραχώρησε στο Επιμελητήριο προσωρινά, με μίσθωμα 1.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο νέος χώρος των 2.500 και πλέον τ.μ., στον οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μιας σωστής και ολοκληρωμένης προβολής των επιχειρήσεων στους χιλιάδες επισκέπτες σε συνδυασμό με τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του «Επιχειρηματικού Πανοράματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου