Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δικαστές συμμετέχουν στις διακοπές «για μπούγιο»

www.kentri.gr
dikastirio1Πλημμελήματα παραγράφονται καθώς συμπληρώνεται το όριο παραγραφής και οι ένοχοι μένουν ατιμώρητοι.Τα δικαστήρια στην ουσία δεν λειτουργούν, καθώς εκτός από τις τρίωρες διακοπές των δικαστών από ώρα 12 μέχρι 15, που έχει εξαγγείλει η ΕΔΕ, απέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, απεργούν και οι δικηγόροι.
Αν και πολλοί δικαστές δεν συμφωνούν με την πρόσκληση της ηγεσίας της ένωσής τους για ευθεία παραβίαση του συντάγματος, σύρονται από τα πρωτοπαλίκαρα του συνδικαλιστικού τους οργάνου σε συμμετοχή στις διακοπές, με το επιχείρημα ότι... με τη μαζική συμμετοχή θα καταστήσουν αδύνατη την σε βάρος τους άσκηση πειθαρχικών μέτρων. Έτσι πολλοί δικαστές συμμετέχουν στις διακοπές για «μπούγιο», από μια κακώς και ανεπίτρεπτη για δικαστές εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη.
Αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι διάδικοι που υποθέσεις τους δεν εκδικάζονται με μεγάλο οικονομικό κόστος για τους ίδιους. Πολλά δε πλημμελήματα παραγράφονται καθώς συμπληρώνεται το όριο παραγραφής και οι ένοχοι μένουν ατιμώρητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου