Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Επιμένουν στην ανομία οι δικαστές ...

www.kentri.gr
dikaiosiniΟύτε λέξη για την κατάφωρη συνταγματική εκτροπή που συνιστά η απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για αποχή από τα ακροατήρια και την έκδοση αποφάσεων, δεν αναφέρουν οι δικαστικές ενώσεις στην ανακοίνωσή τους με την οποία απαντούν στον πρωθυπουργό.
Ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζονται ως τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, προκαλώντας τους πραγματικά αδύναμους που συνεισφέρουν δυσανάλογα με την επιταγή του συντάγματος (άρθρο 4 παρ.5).
Το... σύνταγμα (άρθρο 88 παρ 2) ορίζει: «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους». Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι δυστυχώς πολλοί δικαστές δεν ασκούν λειτούργημα, αλλά βιοποριστικό επάγγελμα και ως εκ τούτου οι αποδοχές τους είναι δυσανάλογες.
Πολλοί δικαστές επιτελούν πράγματι με αυταπάρνηση ευόρκως το λειτούργημά τους και είναι ικανοποιημένοι ακόμη και με τις μειωμένες απολαβές τους. Όμως είναι δυστυχώς πολλοί και εκείνοι που κάνουν ότι εργάζονται ή εργάζονται με το αζημίωτο, απονέμοντας δίκαιο στους ισχυρούς και αδικία στους αδύναμους.
Και αυτοί είναι που πρωτοστατούν σε αντιδράσεις που δεν συνάδουν με το λειτούργημα του δικαστή.
Στην ανακοίνωσή τους αρνούνται, αυτό με το οποίο καθημερινά  βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, τις καθυστερήσεις που φθάνουν τα όρια της αρνησιδικίας.
Και αν θίγονται από τις εκφράσεις του πρωθυπουργού αρνησιδικία και τερτίπια, αυτοί που επιτελούν ευσυνείδητα το λειτούργημά τους, δεν έχουν παρά να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα συνδικαλιστικά τους όργανα που, προστατεύουν τους  επίορκους συναδέλφους τους. Αυτοί οι επίορκοι είναι δυστυχώς που πρωτοστατούν στις ακρότητες.

Στη συνέχεια αυτούσια η ανακοίνωση των προέδρων των δικαστικών ενώσεων:.

Οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν υποστεί , συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών  αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς, έχουν καταβάλει όσο ουδείς «τον οβολό τους» και δεν αποτελούν «κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του».
Όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις , στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, σημειώνουμε  ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί εφαρμόζουν , με ευλάβεια  τους νόμους του Κράτους  και, επομένως, εκφράσεις όπως «αρνησιδικία με τερτίπια» αναμέναμε να μην ειπωθούν ,διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών , οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που  τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του κ. Πρωθυπουργού , αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης , για τα οποία δεν ευθύνονται οι Λειτουργοί της .
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, διαχρονικά , ο πολιτικός κόσμος της Χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της .

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
Χαράλαμπος Αθανασίου , Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ. Εφετών Δ.Δ, Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ,Αντ/λέας Εφετών, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου