Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

GR-4: Υδρογονάνθρακες συμφιλίωσης και ειρήνης ή αντιπαραθέσεων και πολέμων;

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Το καυτό θέμα Πετρέλαια και Φυσικό Αέριο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, που ξεκίνησε πριν 10 περίπου χρόνια, αντί να γίνει αιτία για επαναπροσέγγιση και συμφιλίωση μεταξύ των δύο Κυπριακών κοινοτήτων και μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη, έγινε η αιτία για νέες προστριβές, νέες διενέξεις, νέες απειλές εκ μέρους της Τουρκίας, παράπονα από τους Τουρκοκύπριους και άλλα πολλά που δίνουν και παίρνουν στους καφενέδες, στα πολιτικά παρασκήνια και τα ΜΜΕ.
Με αφορμή το ...
θέμα είχα γράψει το 2007 μιαν μπροσούρα με τίτλο: Η Διαχρονική Οίηση των Ελληνικών Εθνικιστικών Δυνάμεων και οι Αντιδράσεις των Τούρκικων Εθνικιστικών Δυνάμεων στην Κύπρο, στην οποία κατέγραφα τα δεινά που είχαν προκαλέσει στον Κυπριακό Λαό – Έλληνες και Τούρκους – οι μονομερείς αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων ηγετών που παίρνονταν πάνω σε σοβαρότατα προβλήματα που επηρέαζαν όχι μόνο τη ζωή των Ελληνοκυπρίων αλλά και τη ζωή και τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας, χωρίς τη συγκατάθεση των τελευταίων.
Δυστυχώς πολύ λίγοι είναι εκείνοι που συνέχισαν πάνω στην ίδια πορεία σκέψης και με άρθρα τους καλούσαν τους ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ύπαρξη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας και του γεγονότος ότι έχει κι αυτή δικαιώματα πάνω στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια ειδική συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων προτού αρχίσουν έρευνες και γεωτρήσεις προς ανεύρεση υδρογονανθράκων. Ανάμεσά τους και πρωτοπόρος ήταν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ρολάνδης, ο πολιτικός φιλόσοφος Κυριάκος Τζιαμπάζης και τελευταία ο πολιτικός επιστήμονας και νομικός Αγαμέμνων Ξενοφώντος.
Διαβάστε, παρακαλώ, τα άρθρα αυτών των ανθρώπων και κρίνετε με καθαρή καρδία, χωρίς προκαταλήψεις και εθνικιστικές παρωπίδες.
Κατέρρευσε το περίτεχνο ανάκτορο, Του Νίκου Ρολάνδη, 25/10/2011
Πριν ή Μετά τη λύση η διανομή του κέρδους;, Του Κυριάκου Τζιαμπάζη, 29.9.2011
Καίει   το   τεμάχιο   12,  Του Αγαμέμνονα Ξενοφώντος, 27.10.2011
Σημείωση: Ο Αγαμέμνων Ξενοφώντος είναι Πολιτικός επιστήμονας και νομικός, ειδικός στο Δίκαιο της θάλασσας και σε θέματα διαχωρισμού θαλασσίων ζωνών
Φιλικά,

Χαμπής Κιατίπης
Επισκεφθείτε τον Ιστότοπο Κιατίπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου