Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια διαφοροποίηση 7 μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών

www.kentri.gr
dikastesO Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η επιμονή του να προτρέπει τους δικαστές να απέχουν καθημερινά από ώρα 12.00 μέχρι 15.00 και να μην εκδίδουν αποφάσεις, δεν εκφράζει το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης, πολύ δε περισσότερο το σύνολο των δικαστών.
Εφτά από τα μέλη του δεκαπενταμελούς Δ.Σ. παίρνουν σαφή θέση κατά της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που με οχλοκρατικές διαδικασίες, πήρε, υποτίθεται ομόφωνη απόφαση, να... προχωρήσει, παρά τη συνταγματική απαγόρευση και όχι μόνο, σε καθημερινές τρίωρες διακοπές εκδίκασης υποθέσεων.
Οι δικαστές μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ., γράφουν στην κοινή τους ανακοίνωση:

Η Δικαιοσύνη έχει φθάσει πλέον σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι κανένα αποτέλεσμα δεν απέδωσαν οι συνεχιζόμενες επί δύο εβδομάδες διακοπές συνεδριάσεων,
παρά μόνο ότι συσσωρεύθηκαν ακόμη περισσότερες υποθέσεις στα δικαστήρια, με συνέπεια ο ήδη υπάρχων μεγάλος φόρτος εργασίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών να καταστεί  μεγαλύτερος και οι διάδικοι καθώς και η κοινή γνώμη να στρέφονται εναντίον μας και να κλονίζεται καθημερινά ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Δικαστικό Λειτούργημα.
Ζητούμε την άμεση σύγκληση διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να επισπευσθεί  η διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης του Δεκεμβρίου σε συντομότερη ημερομηνία.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Μαζαράκης Δημήτριος , Αρεοπαγίτης
Θάνου -  Χριστοφίλου Βασιλική, Αρεοπαγίτης
Μαύρος Νικόλαος, Αντ/λέας Αρείου Πάγου
Πάπαρη Βαρβάρα, Εφέτης
Στενιώτη Μαργαρίτα,  Πρ. Πρωτοδικών
Βλάχος Δημοσθένης, Πρ. Πρωτοδικών
Ερμίδου  Ακριβή,  Ειρηνοδίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου