Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ...


ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ…!

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες εξελίχτηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Δ. Χαλκιώτης, ύστερα από απαίτηση των διαδηλωτών αναγκάστηκε να αποχωρίσει.
Έντονα αποδοκιμάστηκε και ο βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, καθώς και ο Δήμαρχος, Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γανιάρης, οι οποίοι μετά από
λίγη ώρα εισακούοντας τα συνθήματα κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων και παρακολούθησαν την παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο.

Ξινά βγήκαν και τα «γέλια» της Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Λίτσας Λύκου, η οποία ανέβηκε χαμογελαστή στην εξέδρα, θέμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίοι ανάγκασαν και αυτή να κατέβει εσπευσμένα από την εξέδρα.
Ο Μητροπολίτης της Μυτιλήνης και οι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας ήταν οι μόνοι που έμειναν στην εξέδρα.
Η παρέλαση, ξεκίνησε τελικά μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της, ακουγόταν συνθήματα από τους διαδηλωτές. Αυτό που κυριάρχησε ήταν: «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1973».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή δεν έδωσε το παρόν στην παρέλαση.  Ο κ. Μουσουρούλης ωστόσο που ήταν εκεί, ήταν αυτός που δέχτηκε τα πυρά του κόσμου, ο οποίος του φώναξε ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί.
Από την πλευρά τους αρκετοί μαθητές σχολείων που παρέλασαν γύρισαν το κεφάλι από την αντίθετη μεριά από την εξέδρα των επισήμων της πολιτικής ηγεσίας, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές τους φώναζαν «Γυρίστε το κεφάλι αριστερά. Δείξτε το δρόμο για τη λευτεριά».
Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσει η παρέλαση, οι συνταξιούχοι ναυτικοί έκλεισαν το δρόμο για τον κ. Χαλκιώτη και τους επισήμους, μπροστά από τον Οίκο Ναύτου και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων ότι για να εξυπηρετηθούν και να πάρουν τη συνταγογράφηση που χρειάζονται, πρέπει να πάνε στον Οίκο Ναύτου από τις 4.00 το πρωί. 
http://www.tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου