Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο



Αίθριος γενικά θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο, σε ολόκληρη τη χώρα, με μικρή εξαίρεση τα δυτικά και συγκεκριμένα, την Κέρκυρα την Ήπείρο που θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο...


ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε οι νεφώσεις από τα δυτικά να επεκταθούν σιγά - σιγά στα κεντρικά και βόρεια, όπου δεν...
αποκλείται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές ιδίως στα βορειδυτικά δηλαδή στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο εώς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 εώς 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εώς 23 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 22 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Θα έχουμε λιακάδα με αραιή συννεφιά, βοριαδάκι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εώς 22 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φαίνεται πως ο καιρός θα είναι μάλλον συννεφιασμένος.Η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και η νησιωτική χώρα θα έχει λιακάδα.

Αλλά τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, δηλαδή η Ηπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος περιμένουμε να έχουν βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως στα βόρειο δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και δεν αποκλείεται και στο Αιγαίο για λιγο να πιάσουμε και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εώς 20 με 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εως 22 με 23 βαθμούς και στα νησιά από 12 εώς 23 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή με βοριάδες που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εώς 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου