Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Όταν οι Δημοσιογράφοι λογαριάζουν χωρίς τους Ξενοδόχους, της Μήλου.

Επιστολή-Ψήφισμα κατοίκων Πολλωνίων Μήλου.

pollonia"Αξιότιμοι κύριοι, Είμαστε οι κάτοικοι των Πολλωνίων, ενός μικρού τουριστικού χωριού της Μήλου. Του μόνου χωριού της που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας S&B. Αυτή η γειτονιά όλα αυτά τα χρόνια δεν μας εμπόδισε να αναπτύξουμε, με πολύ δουλειά, τον τουρισμό. Το αντίθετο θα λέγαμε. Έτσι σήμερα καμαρώνουμε γιατί το χωριό μας είναι η πρώτη επιλογή του ποιοτικότερου τμήματος των τουριστικών αφίξεων στο νησί μας.
Εδώ και αρκετό καιρό, η Μήλος βάλλεται  καθημερινά από δημοσιεύματα σας για τρομερά προβλήματα υγείας, πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά & “εγκληματική” ρύπανση στο περιβάλλον που προκαλούνται  από την δράση της εταιρείας S&B.
Θα θέλαμε λοιπόν να ακούσετε  και την δική μας άποψη για όλα αυτά , μιας και...
νομίζουμε ότι ζώντας καθημερινά σε αυτόν τον τόπο και νοικιαζόμενοι για την υγεία μας όπως κάθε λογικός άνθρωπος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, κάτι παραπάνω γνωρίζουμε και δικαιούμαστε να πούμε.
Σας λέμε λοιπόν ότι όπως μας διαβεβαίωσαν όλοι οι γιατροί του νησιού, οι γηραιότεροι αλλά και οι νέοι ,από πουθενά δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα υγείας στους κατοίκους του νησιού που να οφείλετε στην εξορυκτική δραστηριότητα. Αυτό άλλωστε το βλέπουμε και μείς καθημερινά.
Κολυμπώντας δε και ψαρεύοντας  από μικρά παιδιά στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, δεν ανιχνεύουμε κανένα σημάδι μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πράγμα που επιβεβαιώνουν και όσοι επιστήμονες έκαναν μελέτες στην περιοχή μας ( ΕΛΚΕΘΕ ).
Η παρουσία του θέματος από την πλευρά σας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Κανένας από εσάς δεν μπήκε στον κόπο -για ένα τόσο λεπτό & σοβαρό θέμα- να κάνει ένα πραγματικό ρεπορτάζ, μια λεπτομερή επιτόπου έρευνα. Γιατί δεν ήρθατε να ψάξετε στοιχεία, να μιλήσετε μαζί μας, να μπείτε στα σπίτια μας, να μιλήσετε με τους γιατρούς μας? Αντίθετα αναπαραγάγατε απροβλημάτιστα όλοι την ίδια αρχική πληροφορία χωρίς καμιά διασταύρωση.
Δυσφημείτε τον τόπο μας και βιάζετε την ζωή μας, άψαχτα και για πλάκα.
Ειδικά από εσάς κ.Λαζόπουλε, που χρόνια τώρα παρακολουθούμε τον αγώνα σας στη Σέριφο, δεν το περιμέναμε. Μας αγνοήσατε παντελώς. Κρίμα.
Κύριοι είστε αδικαιολόγητοι. Ενώ κάθε μέρα από τα μέσα που διευθύνετε, απαξιώνετε δικαίως το σάπιο σύστημα διοίκησης, στην περίπτωση της Μήλου το τιμήσατε όσο δεν παίρνει.
Ζητάμε -απαιτούμε από εσάς, ιδίως μετά την σημερινή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα των βλαβών στην υγεία και της περιβαλλοντικής ρύπανσης από την S&B, να δημοσιεύσετε την επιστολή μας και να  ανασκευάσετε  αυτά που  διαδίδετε  που δεν ισχύουν και δυσφημούν το νησί μας.
Οι κάτοικοι του χωριού των Πολλωνίων ν.Μήλου."

http://www.mileikanea.gr
 P.s. adena-gr 
Αν φίλοι της Μήλου δείτε ποτέ εσείς  "ανασκεύαση" να...μας ενημερώσετε  για να την αναρτήσουμε.
Αλλά ποιος αλήθεια πιστεύει στα θαύματα, η στην εντιμότητα  των συγκεκριμένων κονδυλογόρων?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου