Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Όχι στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας από τον δήμαρχο Μήλου ...

...κατά την έναρξη του προγράμματος «Έξυπνα Δίκτυα».

damoulakis_gerasimos3Στην επίσημη παρουσίαση-συνέντευξη Τύπου του προγράμματος «Έξυπνα Δίκτυα σε 5 Νησιά του Αιγαίου», που αφορά σε πρώτη φάση τις τεχνικές μελέτες στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Κύθνο και Σαντορίνη και σε δεύτερη φάση την υλοποίηση επένδυσης ύψους άνω των 40 εκ.€, βρέθηκε ο δήμαρχος Μήλου κ.Γεράσιμος Δαμουλάκης, ως εκπρόσωπος του νησιού μας.
Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα αναλάβει η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τη ΡΑΕ και το ΕΜΠ και  με...
χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκε  και ο αντιδήμαρχος Μήλου κ.Στέλιος Τσιριγωτάκης.
Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κος Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κος Νίκος Χατζηαργυρίου και ο κος Ηλίας Ευθυμιόπουλος του Δικτύου Δάφνη ο οποίος είναι και συντονιστής του προγράμματος.
Τα Έξυπνα Δίκτυα είναι ένα πρωτοποριακό έργο για την βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υποδοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα.
Ο δήμαρχος Μήλου με παρέμβασή του χαιρέτισε την σοβαρή αυτή πρωτοβουλία αλλά ταυτόχρονα τόνισε την αναγκαιότητα να  λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ο λόγος, η άποψη και η βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών σε όλα αυτά τα εγχειρήματα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στην ποσότητα της παραγόμενης ισχύος, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την απαιτούμενη για την κάλυψη των αναγκών του κάθε νησιού ξεχωριστά.
Επίσης με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει για άλλη μια φορά το ηχηρό ΟΧΙ του Μηλέικου λαού σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας στο νησί μας.
 http://www.mileikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου