Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ένας ανώνυμος Αστρολόγος σχολιάζει το σχόλιο του ανώνυμου Αναγνώστη!

Σχετικά "Όταν η Λίτσα έμαθε για τον Οφιούχο,
Ανώνυμε, κάνεις λάθος και εσύ και ο V.K. (συντάκτης).
Η αστρολογία δεν είναι απάτη. Η καθεαυτού αστρολογία. Με την ευρύτερη έννοια είναι επιστήμη και μάλιστα στο παρελθόν ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της αστρονομίας (η αστρονομία σήμερα παραμένει επίσημα ως επιστήμη).
Αυτό που ενδεχομένως σας κάνει να πιστεύετε ότι η αστρολογία είναι έτσι όπως την παρουσιάζετε, αποτελεί το γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι-τσαρλατάνοι-
απατεώνες την χρησιμοποιούν εις βάρος κάποιων άλλων. Αυτό συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα και σε κάθε επιστήμη. Παντού υπάρχουν επιτήδειοι. Σας ...
παραπέμπω, εκτός από την καθημερινότητά μας και στην ελληνική ταινία "η κυρά μας η μαμή", με τον Ορέστη Μακρή και την Γεωργία Βασιλειάδου.
Ο αστρολόγος δεν είναι προφήτης ή μέντιουμ ή καφετζής ή μελλοντολόγος ή οραματιστής ή ταρωτζής ή όπως θέλετε πείτε το.
Αστρολογία δεν είναι ΌΛΟΙ οι καρκίνοι σήμερα θα ερωτευτείτε, ΌΛΟΙ οι ταύροι αύριο θα παντρευτείτε, ΌΛΟΙ οι ζυγοί φέτος θα γίνεται πλούσιοι κτλ. Αυτό ναι, κατά κάποιο τρόπο είναι απάτη!
Ο πραγματικός αστρολόγος, αυτός που σπούδασε αστρολογία και δεν διάβασε κάποιο «εμπορικό» βιβλίο, μελετά τις σχέσεις των πλανητών την στιγμή της γέννησής μας και εξάγει συμπεράσματα για το πώς επηρεάζουν την ζωή μας, δεδομένου ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του σύμπαντος. Συγκεκριμένα πράγματα όμως, για κάθε άτομο ξεχωριστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα!
Κανένας επιστήμονας, πχ ιατρός, δεν κάνει διάγνωση για τον πελάτη του μέσω τηλεόρασης ή ίντερνετ, αλλά από την απευθείας επαφή. Αν κάποιοι από αυτούς έχουν μπει στον πειρασμό να εκμεταλλευτούν την τηλεόραση και το ίντερνετ και έχουν εμπορευματοποιήσει την αστρολογία, δεν αποτελεί και επιχείρημα ότι η αστρολογία και όλοι οι αστρολόγοι είναι απάτη!
Επισκέψου έναν πραγματικό αστρολόγο, που ασκεί νόμιμα και επίσημα αυτό το επάγγελμα, ρώτα τον πού εκπαιδεύτηκε και σπούδασε, άκου τι θα σου πει και κατόπιν βγάλε όποιο συμπέρασμα θες. Είμαι σίγουρος, ότι θα αλλάξεις γνώμη!
Με φιλική διάθεση
Θ.Θ. - Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου