Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η περίβολος της εκκλησίας πριβέ Parking των παπάδων?

Με την "ευκαιρία" του καυγά που έχει ξεσπάσει για την ανάπλαση  η όχι της πλατείας μια εκκλησίας, παραθέτω 2 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μια καθημερινή (ώρες καταστημάτων) μέρα στο κέντρο της πόλης.

Οι ιερείς ,λόγω της δυσκολίας εύρεσης (και του κόστους) θέσης  Στάθμευσης, έχουν μετατρέψει σε "ελεγχόμενο Parking" για την συντεχνία τους, τον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού. Έτσι κατεβαίνουν οικογενειακά για τα ψώνια τους στα καλά καταστήματα του Κέντρου του Βόλου,χωρίς του άγχος του παρκαρίσματος. Οι υπόλοιποι πιστοί μένουν εκτός , και... πληρώνουν για τις επιλογές τους..

Διαβάστε  το επόμενο άρθρο και θα επανέλθουμε  , για να παρουσιάσουμε την δική μας άποψη  για το ποιους "βολεύουν" οι αναπλάσεις που καταλήγουν σε τραπεζοκαθίσματα η πάρκινγκ...

«Οχι» για την Πλ. Ευαγγελιστρίας


Από τον Ταχυδρομο:
Ψυχρολουσία χθες το μεσημέρι για τη νέα Δημοτική Αρχή του Βόλου στο κτήριο του Δημαρχείου στη Νέα Ιωνία. Ο Δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες, που συγκάλεσαν με πρωτοβουλία τους την ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων για να δουν τις αντιδράσεις των κατοίκων που διαφωνούν με την προγραμματιζόμενη ανάπλαση της Πλατείας Ευαγγελιστρίας, φάνηκαν να αιφνιδιάζονται τόσο από τη συμμετοχή, όσο και από την ένταση που είχαν οι διαμαρτυρίες τους.
Περισσότεροι από πενήντα Νεοϊωνιώτες με την παρουσία... τους και με τις τοποθετήσεις τους στη συντριπτική τους πλειονότητα εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στην Πλατεία της εκκλησίας και τους γύρω δρόμους.
Παρεμβάσεις που προβλέπονται από τη μελέτη του έργου που δημοπρατήθηκε πρόσφατα, αναδείχθηκε ο ανάδοχος, ενώ επίκειται να υπογραφεί και το συμφωνητικό προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εργασίες που προβλέπουν την αναβάθμιση του πάρκου της εκκλησίας, τη δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας επί της οδού Βολίδη και τη δημιουργία δρόμου διπλής κυκλοφορίας επί της οδού Μακεδονίας, που βρίσκεται πίσω από το ιερό της εκκλησίας.
Παρά το γεγονός ότι ο Π. Σκοτινιώτης προσπάθησε να αναδιπλωθεί σε σχέση με δήλωση που έκανε προ δεκαημέρου περίπου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλίας Ξηρακιάς, που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πεζοδρόμησης της Λ. Ειρήνης, από Δημοκρατίας μέχρι και την Πλατεία της Ευαγγελίστριας, και έδωσε προσωπικές διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν να είναι αμετακίνητοι στη θέση τους, ότι δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί η σημερινή κυκλική κίνηση και η επιβάρυνση της κυκλοφορίας της οδού Μακεδονίας.
Οι κάτοικοι που πήραν το λόγο μίλησαν για «αιφνιδιασμό», για «απουσία οποιουδήποτε διαλόγου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», για «παρεμβάσεις σε ένα σημείο αναφοράς της Νέας Ιωνίας με τις οποίες αποκόπτονται το ανατολικό από το δυτικό κομμάτι της περιοχής της Ευαγγελίστριας» και για «πεταμένα λεφτά από το ΕΣΠΑ σε έργα που δεν συστοιχίζονται με τις πραγματικές ανάγκες της πόλης» και τα οποία -όπως τόνισαν- είναι το Στρατόπεδο, οι σιδηροδρομικές γραμμές κ.ο.κ.
Οι κάτοικοι της περιοχής παρά το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τη Νέα Ιωνία Φ. Λαμπρινίδης και Γ. Καουνάς που μίλησαν υπεραμύνθηκαν της σκοπιμότητας του έργου και για το γεγονός ότι προηγήθηκε διάλογος με τους κατοίκους στο πλαίσιο του Προγράμματος URBAMECO, οι παρευρισκόμενοι επέμεναν ότι το έργο δεν πρέπει να γίνει. «Πού ακούστηκε να κόβουμε πλατεία και να φτιάχνουμε δρόμο»; ήταν το ερώτημα που έθεσαν επιτακτικά πολλοί κάτοικοι. Υπέρ της διατήρησης της κυκλικής κίνησης γύρω από την Ευαγγελίστρια και μη εφαρμογής της μελέτης τάχθηκε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Κ. Χαλέβας, ενώ ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ν. Μανιάρας είπε ότι αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή είναι οι θέσεις στάθμευσης και η επιτακτική ανάγκη του κέντρου της Νέας Ιωνίας για κυκλοφοριακές αλλαγές, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και τους υπερκοστολογημένους προϋπολογισμούς που έχουν τα έργα που ενέταξε η Νέα Ιωνία στο ΕΣΠΑ και οι οποίοι, εκτός από την αναβάθμιση της Πλατείας Ευαγγελιστρίας, προβλέπουν και τη διαμόρφωση άλλων δύο πλατειών στο Νέο Δέλτα και στον Ξηρόκαμπο. Την ανάγκη να γίνει έστω και την ύστατη στιγμή διαβούλευση, σημείωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Μολοχίδης.
Ενδεικτικό του έκρυθμου κλίματος που υπήρξε είναι ότι ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης απέφυγε να συνοψίσει τις όποιες αποφάσεις, ενώ απέφυγαν να μιλήσουν μολονότι ήταν παρόντες τόσο ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Νίκος Μαυρόπουλος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλίας Ξηρακιάς. Επίσης από τους παρευρισκόμενους σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία του πρώην Δημάρχου Π. Μαβίδη, επί των ημερών του οποίου δημοπρατήθηκε το έργο. Τέλος από τη μειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρών ο επικεφαλής της Κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου