Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πάνος Σκοτινιώτης:"Τη Δευτέρα θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης"


Μετά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να αφαιρέσει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από το δίπολο Βόλου - Λάρισας, ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση...

«Δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια διελκυστίνδα για το αν η ευθύνη για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα βαραίνει... πρωτίστως την κυβέρνηση ή τη ΔΕΜΑ. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αναβλητικότητα που επιδείχθηκε, το χρόνο που αδικαιολόγητα χάθηκε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από συμβατικές δεσμεύσεις και τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται η αρνητική αυτή απόφαση της ΔΕΜΑ.

Χωρίς να πιστέψουμε ποτέ σε ανεδαφικές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, πρόσθεσε ο δήμαρχος Βόλου, αποτελεί πεποίθησή μας ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια σημαντική ευκαιρία, που η πόλη μας και ολόκληρη η Θεσσαλία μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν την εξωστρέφεια, να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής.

Για μας τα έργα που άμεσα ή έμμεσα είχαν συνδεθεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες παραμένουν σταθερές διεκδικήσεις της πόλης που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε με μαχητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό και ως αντιστάθμισμα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση, συντονιζόμενοι και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την υλοποίηση ενός ειδικού περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος. Στην κυβέρνηση, λοιπόν, εναπόκειται να αποδείξει ότι πράγματι είχε στόχο την υλοποίηση έργων ουσίας που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και θα χαράξουμε τα επόμενα βήματα», κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου