Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα της ΕΡΤ



http://www.antinews.gr/
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΡΤ έμοιαζε με τον Αγιο Παντελήμονα διότι… κουτσοί στραβοί εκεί πήγαιναν για να δουλέψουν.
Κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση ξεχνούσαν όλοι τις δεσμεύσεις για ελεύθερη τηλεόραση, ακηδεμόνευτη, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού που πληρώνει, χωρίς ρουσφέτια αλλά με αξιοκρατία.
Λόγια χωρίς αντίκρυσμα αφού κάθε φορά έμπαιναν οι εκλεκτοί για να διαιωνίζεται το χάλι της κρατικής τηλεόρασης.
Εσχάτως, όμως, έχει...
ενσκήψει κι ένα άλλο φαινόμενο. Αυτό των αποτυχημένων στις εκλογές δημοσιογράφων οι οποίοι αφού δεν εξελέγησαν στη Βουλή ζητούν να «εκλεγούν» στα στούντιο της ΕΡΤ. Την αρχή έκανε η Αρια Αγάτσα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η οποία λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές πήγε στη ΝΔ, δεν εξελέγη και τελικά επέστρεψε στα παλιά της λημέρια στη Λ. Μεσογείων και ανέλαβε τις αθλητικές ειδήσεις. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι διεκδικεί και άλλη θέση, ανώτερη.
Η πιο εξόφθαλμη, πάντως, πληροφορία, αν τελικά ισχύει και γίνει πραγματικότητα, αφορά την πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά. Η κ. Γιαννακά που είχε καλομάθει στη Βουλή, μετά τη συντριβή του κόμματός της και προσωπικά τη δική της, έμεινε… άνεργη. Γνωστή δημοσιογράφος του Συγκροτήματος πριν την κερδίσει η πολιτική και η… προσφορά στον ελληνικό λαό, αναζήτησε δουλειά. Μετά τις εκλογές, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι εντάχθηκε στην δημοσιογραφική ομάδα του site «iefimerida» για να καλύπτει το πολίτικό ρεπορτάζ. Δεν είναι κακό, να δουλέψει πήγε η πρώην βουλευτής, ασχέτως αν το συγκεκριμένο site ανήκει στον πρώην σύζυγό της και δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη.
Ωστόσο, το στόρι δεν τελειώνει εκεί. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κ. Γιαννακά αναζητά διαύλους επικοινωνίας και πιέζει πρώην συναδέλφους της προκειμένου να ενταχθεί και στην… ισχυρή ομάδα της κρατικής τηλεόρασης. Στόχος της είναι να ανέβει στο ραδιομέγαρο και να αναλάβει την παρουσίαση ειδήσεων, όπως λένε οι κακές γλώσσες.
Είναι η ίδια η οποία ως βουλευτής σε μια συνέντευξή της στην τηλεόραση της ΕΤ3 είχε πει ερωτώμενη για τις επιλογές στελεχών με αξιοκρατικά κριτήρια: «Έχετε απόλυτο δίκιο… Αρκετά ψάξαμε τους καλύτερους και τους ικανότερους».
Έτσι, και η ίδια κάνει τώρα αυτό που είχε διακηρύξει. Αντί η ΕΡΤ να ψάχνει τους καλύτερους και τους ικανότερους μπορεί να προσλάβει τους πιο… πιεστικούς που πιστεύουν ότι έχουν… δόντι.
Για να δούμε θα υποκύψουν στις πιέσεις οι μεγαλόσχημοι που οραματίζονται μια ανεξάρτηση τηλεόραση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου