Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σκόπελο

http://www.skopelosonline.gr/

Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους (SIFFY) θα πραγματοποιηθεί φέτος στo νησί της Σκοπέλου κατά το χρονικό διάστημα 3-7 Αυγούστου.
Περίπου 50 μαθητές του νησιού, ηλικίας 13-18 ετών θα διδαχθούν ηθοποιία, συγγραφή σεναρίου, διεύθυνση και τεχνικές δεξιότητες όπως κινηματογράφηση, ηλεκτρονική επεξεργασία, τεχνικές ήχου και κάμερας.
Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι "Η Ελλάδα μου" και ...
στόχος του να αμφισβητήσει τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες οι οποίες θα γράψουν, θα διευθύνουν, θα κινηματογραφήσουν, θα ερμηνεύσουν και θα παράγουν ταινίες μικρού μήκους.
Κάθε απόγευμα από 3 έως 6 Αυγούστου θα προβάλλονται στο σινεμά "Ορφέας" της Σκοπέλου παλαιότερες ταινίες από διάφορες χώρες ενώ στις 7 Αυγούστου θα προβληθούν οι ταινίες που θα έχουν δημιουργήσει οι ομάδες των μαθητών και θα συνοδευτούν από μουσική και χορό. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους στη Σκόπελο έλαβε για πρώτη φορά χώρα το 2009 υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και της οικείας Επιτροπής Τουρισμού. Κατά τη διάρκειά του δημιουργήθηκαν τρεις ταινίες μικρού μήκους οι οποίες προβλήθηκαν στη Σκόπελο και σε άλλα αντίστοιχα φεστιβάλ για νέους στην Ευρώπη και στην Ασία.
Ο Wangtae Lim, Πρύτανις στο Dong-Ah Institute of Media and Arts στη Σεούλ της Νότιας Κορέας διηύθυνε για πολλά χρόνια φεστιβάλ κινηματογράφου για νέους στην Ασία και την Ευρώπη. Το 2008 ο ίδιος και το κινηματογραφικό του συνεργείο επισκέφτηκε τις Σποράδες και γύρισε μια ταινία για την τηλεόραση της Κορέας με τίτλο "Μάνια, ένα κορίτσι επισκέπται τις Σποράδες".
Ο κος Lim εμπνεύστηκε τόσο πολύ από τον πολιτισμό και την ιδιαίτερα φιλόξενη φύση των ανθρώπων που πρότεινε τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ για νέους με το όνομα SIFFY σε συνεργασία με τη Jill Somer, Διευθύντρια του Ιδρύματος Τεχνών Σκοπέλου. Φέτος, ο κος Lim επιστρέφει με τον Taedon Oh, Καθηγητή Τηλεόρασης στο Dong Ah Institute of Media and Arts, τον Kalman Czibolya, Διευθυντή του Zoom to Europe and Asia στην Ουγγαρία, τον Sittisak Chanyawut, Καθηγητή Τηλεόρασης στο Rajabat University στην Ταϊλάνδη, την Alexandra Fedina, Καθηγήτρια Ηθοποιίας στο Schepkin Theatrical School στη Ρωσία, και την Ekaterina Fedina, Ρωσίδα μουσικοσυνθέτρια.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού Σκοπέλου και οργανώνεται και φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνών Σκοπέλου, έναν Αμερικάνικο καλλιτεχνικό οργανισμό με έδρα τη Σκόπελο ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει το διάλογο μεταξύ Ελλήνων καλλιτεχνών και της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας. Μπορείτε να δείτε τις ταινίες του SIFFY 2009 στην ιστοσελίδαhttp:\\skopartfoundation.org\skopelos-international-film-festival-for-youth-siffy\ ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Jill Somer στη διεύθυνση  info@skopart.org.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου