Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δένδιας: Από Δευτέρα οι έλεγχοι νομιμότητας στα καταστήματα αλλοδαπών


Έλεγχοι νομιμότητας σε καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν από αύριο, χωρίς σταματημό, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα (στο κέντρο της πρωτεύουσας συνεχίζεται και σήμερα η... επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»). Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος και ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του «αστυνομικού της γειτονιάς». Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι «να...
διαπιστωθεί η νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων, να υπάρξει πλήρης έλεγχος των αποδείξεων, να ελεγχθεί η κατοχή παραστατικών και να αντιμετωπιστεί η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων στις περιοχές του ευρύτερου κέντρου».
Τέλος στο τουριστικό ταξίδι Έβρος-Αθήνα
«Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι... όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ», τόνισε στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας. Όπως είπε, εξάλλου, ο υπουργός, ο κάθε αστυνομικός διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.
Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, KKE
Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που τον κατηγόρησε για επικοινωνιακά τρικ και στο ΚΚΕ που έκανε λόγο για επίδειξη απανθρωπιάς, ο υπουργός σημείωσε: «Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δε γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. Δεν θα διαρκέσει τρεις μέρες όπως όλα τα θαύματα. Η νομιμότητα στις περιοχές αυτές έρχεται για να παραμείνει και σταδιακά να επεκταθεί. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη και απαράδεκτη κατάσταση».
ΕΛ.ΑΣ.: 1.130 συλλήψεις παράνομων μεταναστών
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον απολογισμό της χθεσινής επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» της Ελληνικής Αστυνομίας:
  • Προσήχθησαν 4.900 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ατττικής.
  • Συνελήφθησαν 1.130 άλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.
  • Πραγματοποιήθηκαν πενήνταδύο (52) κατ' οίκον έρευνες παρουσία εννέα (9) εισαγγελικών λειτουργών.

Για τις αντιδράσεις των αιρετών, των φορέων και των κατοίκων της Θράκης για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου