Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο φωτιά με την Εθνική τράπεζα και το διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Ταμβακάκη αποκαλύπτει το περιοδικό Pressing



Ρεπορτάζ που θα προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό Pressing. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ η Εθνική τράπεζα υπό τη διεύθυνση του Απόστολου Ταμβακάκη ξόδεψε σε διαφήμιση στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα περιοδικά το συγκλονιστικό ποσό των 51 εκατ. ευρώ την τριετία 2009-2011.
Σύμφωνα με το περιοδικό Pressing τα χρήματα δόθηκαν με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες μόνο και μόνο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου από συγκεκριμένα συγκροτήματα Τύπου. Το ...
περιοδικό με έγγραφα αποκαλύπτει ότι μέσα σε μία εβδομάδα δόθηκαν 250.000 ευρώ στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Ομίλου Μπόμπολα για σπόνσορινγκ. Τα ίδια ποσά δόθηκαν για την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Ομίλου Αλαφούζου με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Το συγκλονιστικό που αποκαλύπτεται μέσα από τα έγγραφα είναι ότι η Εθνική τράπεζα του κυρίου Ταμβακάκη πριμοδότησε ακόμη και εφημερίδες των 400 φύλλων πώλησης πανελλαδικά με χρηματικά ποσά άνω των 10.000 ευρώ για μία καταχώριση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού Pressing τα χρήματα που μοίραζε ο κύριος Ταμβακάκης σε κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα δινόντουσαν μετά από εντολές υπουργών συγκεκριμένων και κάτω από εξαιρετικά αδιαφανείς διαδικασίες. Μάλιστα το περιοδικό αποκαλύπτει ότι ο όγκος των χρημάτων που μοιράζονταν ήταν δίχως να συνυπολογίζεται το GRPS, δηλαδή η ανταποδοτικότητα της διαφήμισης για την Εθνική τράπεζα. Με λίγα λόγια ο κύριος Ταμβακάκης για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί μοίραζε τα χρήματα χωρίς να υπολογίζεται ανταποδοτικό όφελος για την τράπεζα.
Στους καταλόγους φωτιά που δημοσιεύει το Pressing θα μπορέσετε να δείτε με τα μάτια σας που πηγαίνανε τα χρήματα των καταθετών και των μικρομετόχων της Εθνικής τράπεζας προκειμένου να βουλώνονται στόματα και να δημιουργούνται πειθήνια όργανα που υποστήριζαν τις πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου.
Το Pressing υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο και καλεί τον Εισαγγελέα να παρέμβει για να δοθούν εξηγήσεις στα ανεξήγητα που προκάλεσε ο κύριος Ταμβακάκης.
Περισσότερα έγγραφα και ντοκουμέντα στο Pressing που κυκλοφορεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου