Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Βολιώτικη έκπληξη στη σημερινή πρώτη κούρσα της ΔΙΕΒΑ 2012


Ξεκίνημα με ανάμεικτα συναισθήματα για τη ΔΙΕΒΑ 2012. Η πρώτη κούρσα των αγώνων που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας με τη βοήθεια του Δήμου Σκοπέλου, έλαβε χώρα νοτιοδυτικά της Αλοννήσου με 13 σκάφη να παίρνουν εκκίνηση, εκτελώντας πλεύσεις όρτσα – πρίμα.
Ο άνεμος φυσούσε οριακά (8 ν.μ) για μια ιστιοδρομία που θα... ήταν ανεκτή από τους ιστιοπλόους, αλλά σταδιακά η ένταση έπεφτε με αποτέλεσμα το τελευταίο σκάφος να τερματίσει 3 ώρες μετά την εκκίνηση και στην ουσία να φέρει προ...
τετελεσμένου γεγονότος τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνων Στέφανο Μεταξιώτη – είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει και δεύτερη κούρσα - στέλνοντας τελικά τον στόλο πίσω, στο λιμάνι της Σκοπέλου.
Ένα νέο σκάφος τύπου ELAN, 40άρι, με κυβερνήτη το Βολιώτη Αριστοτέλη Χατζησταματίου –που πέρσι αγωνίσθηκε με άλλο σκάφος– εντυπωσίασε, κατακτώντας την πρώτη θέση, μπροστά από τα 35άρια και με σαφώς πιο έμπειρα πληρώματα BAXIMUS και ΟΞΥΓΟΝΟΝ.
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, αν και το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει άνοδο της θερμοκρασίας και πτώση έντασης των ανέμων στις Βόρειες Σποράδες.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Βύρων Μπέλλος, αναφέρθηκε στο χαμηλό αριθμό συμμετοχών, κρίνοντας γενικότερα την κατάσταση στους αγώνες ανοικτής θάλασσας και την κρίση την οποία διέρχεται αυτή.
Κατά την τελετή έναρξης των αγώνων ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, αναφέρθηκε κι αυτός στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο νησί του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τονίζοντας ότι παρά τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που έχουν πλήξει όλους τους Έλληνες από την πλευρά του γίνεται το καλύτερο δυνατό, ώστε να εξυπηρετηθούν οι 70 ιστιοπλόοι που θα διαμείνουν στο νησί για κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, συντελώντας θετικά στον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου