Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Παζλ τρόμου: Κράτος, παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες και φανατικοί ισλαμιστές..

Το φαινόμενο εγγίζει πλέον τα όρια της εν δυνάμει απειλής για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της. Παρά την εξόφθαλμη απειλή, όμως, οι πολιτικοί δεν βλέπουν και δεν ακούνε, ούτε αυτά που συμβαίνουν ούτε αυτά που καταγγέλλονται. Είμαστε, άραγε, σε μία μη αναστρέψιμη πορεία σύγκρουσης, η οποία θα μεταβάλλει την χώρα σε πεδίο μάχης;

Έχουμε... αναφερθεί περιστασιακά και πολλές φορές στο φαινόμενο δημιουργίας χώρων συγκέντρωσης μουσουλμάνων (ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν) που έχουν αρχίσει να λειτουργούν ως πυρήνες (γιάφκες θα ήταν η καλύτερη απόδοση) που εμπεριέχουν όλα τα συστατικά δημιουργίας μίας «βόμβας» ή μίας «ισλαμικής επανάστασης» μέσα στην Ελλάδα. Ποιοι κρύβονται πίσω από την τάση συσπείρωσης των μουσουλμάνων; Ποιοι χρηματοδοτούν αγορές κτιρίων και επιχειρήσεων, αλλά και εν γένει δράσεις φανατικών μουσουλμάνων εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα; Μήπως είναι η νοσταλγία της πατρίδας που φέρνει τόσο κοντά τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους; Μήπως είναι η κοινή θρησκεία που τους «εξαναγκάζει» να συνευρίσκονται και να ανταλλάσσουν απόψεις για την… Ελλάδα;

Δεν μας προξένησε διόλου πως έχει αποκαλυφθεί συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών στην οργάνωση ισλαμιστικών πυρήνων στην Αθήνα. Έτσι, διαβάζουμε πως «Τζαμί-"κυψέλη" τρομοκρατών σχεδίαζαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

Πρόκειται για μία αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Τhe Sunday Telegraph αναφορικά με το σχέδιο δημιουργίας τζαμιού στην Ευρώπη, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί Καντάφι, προκειμένου να παγιδεύουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό, η οποία θα χρηματοδοτείτο εν μέρει από κεφάλαια του λιβυκού κράτους, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας!
Το τζαμί θα κατασκευαζόταν, όπως γράφει η εφημερίδα σε χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου και θα αποτελούσε πόλο έλξης μουσουλάνων εξτρεμιστών οι οποίοι θα παρακολουθούντο κατ'αυτό τον τρόπο στενά από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ΜΙ6 συνεργάστηκε με τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Muammar al-Qaddafi κια τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου έγιναν όταν στα εγκαταλελειμμένα κεντρικά γραφεία της ESO, της υπηρεσίας Ασφάλειας της Λιβύης, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Qaddafi βρέθηκε ολόκληρο το βρετανικό σχέδιο το οποίο είχε προχωρήσει αρκετά.

Το έγγραφο φέρεται να περιγράφει μια σειρά δράσεων που προκύπτουν από τη στενή συνεργασία μεταξύ της ESO και της ΜΙ6, μυστικής υπηρεσίας η οποία ξεκίνησε το 2003. Κατά την περίοδο αυτή, οι δύο υπηρεσίες πληροφοριών αποκατέστησαν την επαφή τους στο πλαίσιο του διπλωματικού «ξεπαγώματος» μεταξύ Λονδίνου και Τρίπολης, το οποίο ξεκίνησε με την απόφαση της Λιβύης να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Με τη βοήθεια της ESO της μυστικής λιβυκής υπηρεσίας, η MI6 προσέλαβε έναν πράκτορα ο οποίος «συνδέεται στενά» με ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Με την κωδική ονομασία "Ιωσήφ", ο πράκτορας προετοιμάστηκε για να διεισδύσει σε μια ομάδα της Αλ Κάιντα που βρισκόταν σε πόλη της δυτικής Ευρώπης.

Απώτερος στόχος του έργου του "Ιωσήφ" ήταν να συμβάλει στη δημιουργία ενός τζαμιού για την προσέλκυση μουσουλμάνων εξτρεμιστών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Telegraph αναφέρει ότι το όνομα της πόλης, το οποίο βρίσκεται στην ηπειρωτική νότια Ευρώπη, «δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας», αλλά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για την Ελλάδα. Η χρονική περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την έναρξη των προσπαθειών κατασκευής τζαμιού στην Αττική και το θέμα είχε τεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Λιβύη το 2009!

Τον Δεκέμβριο του 2003, ο "Ιωσήφ" πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης που είχε παλιότερα τοποθετηθεί στο Λονδίνο. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν με στελέχη της ΜΙ6 σε ξενοδοχείο, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία του τεμένους.

Μετά από κάποιο χρόνο που χρειάστηκε ώστε να αντιμετωπιστούν οι έντονες επιφυλάξεις του Ιωσήφ για την προσωπική του ασφάλεια, οι αξιωματικοί της MI6 συναντήθηκαν εκ νέου μαζί του το 2004 σε «μια πόλη στη βόρεια Αγγλία».

Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη πτυχή της όλης επιχείρησης ήταν η απόφαση της MI6 να κρατήσει κρυφές όλες αυτές τις πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου "Ιωσήφ" έζησε και όπου το τζαμί-παγίδα ήταν να συσταθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα που η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Το σχέδιο θα μπορούσε να είχε αποτύχει εάν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν το τζαμί ως επιχειρησιακό κέντρο από το οποίο θα εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της χώρας υποδοχής, ή οποιοδήποτε άλλου στόχου, γράφει η Telegraph. Η υπόθεση είναι κατά παραπάνω από σοβαρή αφού φαίνεται ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να δημιουργήσουν μια "κυψέλη" τρομοκρατών στην καρδιά της Αθήνας για να τους ... παρακολουθούν πιο εύκολα!
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες δεν είναι μόνο οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Η ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) έχει αναπτύξει υπέρ του δέοντος δραστηριότητες στην Αθήνα -αλλά και στον Πειραιά-, όπου έχει δημιουργήσει «στέκια» για μουσουλμάνους. Επίσης γνωρίζουμε πως δεν είναι ο μοναδικός χώρος που δημιουργήθηκε με συστατικά σχεδιασμού «επιχειρησιακού κέντρου» και εκτέλεσης «ειδικών επιχειρήσεων» εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Κανείς, φυσικά, δεν γνωρίζει τι βρίσκεται μέσα στα στέκια αυτά και ακόμη και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας αδυνατούν να παρέμβουν, αφού οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» ανθρωπιστές (και άλλα συναφή) είναι πανέτοιμοι να παρέμβουν και να εμποδίσουν τυχόν έλεγχο των συγκεκριμένων χώρων.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ μέχρι τώρα. Όταν υπήρξε η αναταραχή στην Πάτρα, λόγω των λαθρομεταναστών, ο αστυνομικός διευθυντής της Πάτρας αποφάσισε και διέταξε την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τον χώρο που είχαν καταλάβει. Η διαταγή δόθηκε άμεσα και ήταν νύχτα, περίπου 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Μέχρι να μετακινηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο χώρο πέρασαν περίπου 45 λεπτά. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον χώρο, τους περίμεναν τηλεοπτικά συνεργεία και ομάδες αριστεριζόντων ανθρωπιστών (και άλλων συναφών), που εμπόδισαν την εκτέλεση της διαταγής…! Σε αυτή την περίπτωση αποδείχθηκε η ύπαρξη ενός παρακράτους, που όχι μόνο διαθέτει ικανότατο μηχανισμό πληροφόρησης, αλλά διαθέτει και πάρα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και μηχανισμό στις (αντι)δράσεις που γίνονται σχεδόν αυτοματοποιημένα και εν πάση περιπτώσει είναι ταχύτερες από ειδικά εκπαιδευμένες κρατικές υπηρεσίες…!

Από το συγκεκριμένο παράδειγμα κατανοούμε πως έχει δημιουργηθεί μία οργάνωση γύρω από τους λαθρομετανάστες που προστατεύει επαρκέστατα τους λαθραία εισαγόμενους στην χώρα. Αν συνδυάσουμε και τις διάφορες οργανώσεις που έχουν δημιουργήσει έναν «εσωτερικό κύκλο» στους ισλαμιστές λαθρομετανάστες, καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μία μεθοδευμένη δημιουργία και οργάνωση με άγνωστες στοχεύσεις για την ίδια την χώρα, τη ασφάλεια των πολιτών και την μεταξύ τους ειρηνική συμβίωση. Η δημιουργία αλληλένδετων «κύκλων», χαρακτηρίζει μυστικές υπηρεσίες και τρομοκρατικές οργανώσεις, που με τον συγκεκριμένο τρόπο διασφαλίζουν την μη διαρροή πληροφοριών και αρμοδιοτήτων των «κύκλων» αυτών.
Εξάλλου, η διαπιστωμένη συμμετοχή λαθρομεταναστών στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορούμε να παρακάμψουμε χωρίς να αντιληφθούμε την σοβαρότητά του. Πως αποφάσισαν να συμμετέχουν; Κάτω από ποιά οργανωτική δομή συμμετείχαν στο κάψιμο της Αθήνας; Γιατί μέχρι σήμερα οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην διαλεύκανση της συμμετοχής τους σε πράξεις κατά του Ελληνικού κράτους;
Υπάρχει, φυσικά και η επανάσταση για το "κοράνι" της κωλότσεπης και τα όσα ακολούθησαν μία τυπική έρευνα ενός λαθρομετανάστη από αστυνομικούς. Αργότερα, ο ίδιος λαθρομετανάστης συνελήφθη σε ξένη χώρα για συμμετοχή σε ομάδα κατασκοπείας!!!

Μέσα σε όλες αυτές τις "δράσεις" να σημειωθεί και η καταγεγραμμένη δραστηριότητα παραστρατιωτικών ομάδων του UCK (Αλβανικός Απελευθερωτικός Στρατός) τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια. Αν και είναι γνωστές οι "επιδιώξεις" των αλβανών του UCK, εμείς σημειώνουμε την αγαστή και πολύχρονη συνεργασία αυτών των παραστρατιωτικών με τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας, οι οποίες έχουν πλήρη δραστηριοποίηση στην Θράκη, την Ρόδο και την Αθήνα. Αν και "κατανοούμε" την δράση της ΜΙΤ σε Θράκη και Ρόδο, "απορούμε" για την στόχευση της Αθήνας. Μήπως επειδή στην Αθήνα έχει συγκεντρωθεί σημαντική "μάζα" ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης;

Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά τα περιστατικά, που επιβαρύνουν την εικόνα μίας (ή και περισσότερων) δημιουργημένης ομάδας φονταμενταλιστών ισλαμιστών, που δρουν οργανωμένα στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα όλα τα στοιχεία που σε οποιοδήποτε φυσιολογικό κράτος θα τους είχαν οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στον δια βίου εγκλεισμό τους στην φυλακή... Είπαμε όμως, εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας έχει δικαιώματα, ακόμη και για την καταστροφή της χώρας...!

Εμείς ευελπιστούμε πως υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου (και απειλητικού για την χώρα) φαινομένου.
Ευελπιστούμε, επίσης, πως οι Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο εσωτερικό των δημιουργηθέντων πυρήνων και πως ο κ. Μπίκας θα παραδώσει ειδικό φάκελο στον αντικαταστάτη του στην διοίκηση της ΕΥΠ.

Δυστυχώς, αν και η χώρα προχωράει σαν ακυβέρνητο καράβι, κάποια πράγματα δεν μπορούν να μένουν χωρίς έλεγχο, επειδή κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει ως καταλύτης πολύ δυσάρεστων εξελίξεων (αν συνυπολογίσουμε και την ύπαρξη άγνωστου αριθμού πολεμικών όπλων που κυκλοφορούν ιδιαίτερα στην Αθήνα και χρησιμοποιούνται για ληστείες από «αλλοδαπούς», τότε γίνεται σαφέστερη η ανάγκη δημιουργίας μέτρων που θα διαλύσουν «πυρήνες» και «γιάφκες» ή οποιουσδήποτε χώρους που δημιουργήθηκαν από ξένες υπηρεσίες και λειτουργούν από φανατικούς ισλαμιστές), οι οποίες βεβαίως θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο. Μήπως όμως είναι καλύτερη η πρόληψη από την καταστολή;

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5225.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου