Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Θα δηλητηρίαζε κόσμο και κοσμάκη...


Πιάστηκε ιδιοκτήτης ψητοπωλείου με σάπια κρέατα και αλλοιωμένα αλλαντικά.
Δεκάδες κιλά ακατάλληλων και αλλοιωμένων τροφίμων... εντόπισε σε οβελιστήριο –ψητοπωλείο στην περιοχή της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που ...διενήργησε την περασμένη Παρασκευή.

Στο κατάστημα, κατά τον πρώτο έλεγχο εντοπίστηκαν συνολικά15 κιλάσουβλάκια, αυγά, πίτες, γάλατα, τυριά, πεπόνια και μπύρες που είχαν αλλοιωθεί και τα οποία καταστράφηκαν αμέσως. Ακολούθησε έλεγχος με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας και του Κτηνιάτρου του Αγροτικού Ιατρείου Ναυπάκτου όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από30 κιλώνακατάλληλων νωπών κρεάτων (κοτόπουλα, εντόσθια, σφάγια κ.λπ.) καθώς και60 κιλώνκατεψυγμένων προϊόντων κρέατος χωρίς σήμανση.

Επίσης, στο κατάστημα βρέθηκαν συνολικά55 κιλάτυριού φέτα που ήσαν αλλοιωμένα καθώς και12 κιλάκατεψυγμένες τυρόπιτες που, ομοίως, ήσαν αλλοιωμένες. Ακόμα, εντοπίστηκε ποσότητα λαχανικών περίπου10 κιλώνπου ήσαν πολτοποιημένα και ακατάλληλα (αγγούρια, κολοκύθια κ.λπ.) καθώς και δυο κατεψυγμένα κοτόπουλα που έφεραν στην επιφάνεια τους νεκρά έντομα.

Στο ψυγείο του καταστήματος βρέθηκαν ακόμα10 κιλάψητού αρνιού, επίσης ακατάλληλου. Όλα τα ακατάλληλα και αλλοιωμένα τρόφιμα, μετά την καταγραφή τους σε πρωτόκολλο, καταστράφηκαν.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διοικητικές κυρώσεις ενώ θα υποβληθεί και μήνυση καθώς η λειτουργία του καταστήματος εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες έχουν δώσει ρητές εντολές στις Υπηρεσίες για εξονυχιστικούς ελέγχους, με έμφαση στην ασφάλεια των πωλούμενων ή διατιθέμενων τροφίμων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου