Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κρύψτε εισοδήματα, πάρτε δάνεια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας τα χαρίσει...


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα την πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στην πρόταση νόμου συμπεριελήφθησαν οι σημαντικές παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν στην διαβούλευση που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 2-3-2012.
Η πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών μεταξύ άλλων προβλέπει:
· Την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του πραγματικού διαθέσιμου (μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών) μηνιαίου εισοδήματός τους, και την... απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης με οριστική διαγραφή του υπολοίπου αυτού σε ετήσια βάση
· Την αναλογική κατανομή του ανωτέρω διαθεσίμου ποσού, σε περίπτωση συρροής περισσοτέρων δανειακών υποχρεώσεων
· Την ολική διαγραφή των χρεών των ευπαθών ομάδων, για όσους διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, για τους χρονίως πάσχοντες, για τους ανάπηρους, τους άστεγους, τους υπερήλικες, τους χρονίως άνεργους κ.λπ. συνανθρώπους μας, που αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου.
· Την μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση των εισοδημάτων του κάθε νοικοκυριού κατά τα δυόμισι χρόνια του Μνημονίου.
· Την απαγόρευση στον πιστωτικό Οργανισμό ή την Εταιρία, προς την οποία έχει εκχωρηθεί η απαίτηση, ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να καταγγείλουν τη σύμβαση δανείου, να εκδώσουν διαταγές πληρωμής και να προβούν σε οιανδήποτε πράξη αναγκαστικής είσπραξης ή εκτέλεσης των επίδικων απαιτήσεών τους. Ομοίως προβλέπεται η απαγόρευση πραγματοποίησης τηλεφωνικών οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες. Επίσης απαγορεύεται η επιβάρυνση της οφειλής με τόκους υπερημερίας. Για τυχόν παράβαση των παρουσών διατάξεων επιβάλλεται στην Τράπεζα ή στο Ταμείο πρόστιμο ισόποσο με την ετήσια δανειακή απαίτηση.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Υποθέτω ότι η διαγραφή χρεών θα γίνει με βάση τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών. Οπότε, τρέξτε πάρτε δάνεια, κρύψετε τα εισοδήματα σας και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα σας κάνει πλούσιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου