Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δημοκρατικές…καταγραφές


Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΤΙ απόγιναν οι ηττημένοι, μετά την «αυλαία» στο Γράμμο; Μάζεψαν τη θρυμματισμένη ψυχή τους και τ’ απομεινάρια στο σώμα τους απ’ τις βόμβες ναπάλμ και τράβηξαν για τα σύνορα. Έφτασαν σε σοσιαλιστικές χώρες και με την ψυχή στα δόντια, για να μοιραστούν τη φτώχια με τους ντόπιους. Πώς ζούσαν εκεί; Τους παραχώρησαν στέγη, τους βρήκαν δουλειά, αλλά η καταγραφή των στοιχείων τους ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των κρατών που τους φιλοξενούσαν. Για να ξέρει (το Κράτος) ανα πάσα στιγμή ποιος είναι ποιος, πού ζει και πώς συμπεριφέρεται και, βέβαια, το παράκανε σε…παρακολούθηση, μιας και ήταν στις μεθόδους του συστήματος και στις «αρχές των σοσιαλιστών που ‘χαν βάλει πλώρη για τον κομουνισμό. Το συμπέρασμα που κρατάμε είναι πως ήσουν «καταγεγραμμένος» κι αν οι αρχές σε αναζητούσαν, σε ανακάλυπταν μέσα σε δευτερόλεπτα.
ΚΑΙ πάμε στον Δυτικό κόσμο της καταγραφής των στοιχείων των πολιτών του. Ζεις στη Γερμανία; Ξέρει η Πολιτεία που (δια)μένεις (αν άλλαξες διεύθυνση χωρίς να το δηλώσεις, πληρώνεις πρόστιμο) κι αν μπεις στη χώρα τους από συνοριακή τους χώρα «ύποπτη», θα σε ελέγξει η Αστυνομία.
ΤΟ συμπέρασμα είναι εύκολο και τα πράγματα μιλούν μόνα τους. Δεν είναι παρακολούθηση, όταν ο δημόσιος φορέας με τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους του καταγράφει τα κοινωνικά σου δεδομένα και παρακολουθεί τη δημόσια συμπεριφορά σου. Όχι επιλεκτικά, ισοπεδωμένα και ανώνυμα, όχι αναίτια και, βέβαια, με τα στοιχεία του χαφιεδισμού άχρηστα και αναξιοποίητα από πλευράς Κράτους.
ΤΟ ΚΚΕ μιλάει για…βαρβαρότητες(;!) της Αστυνομίας στην επισήμανση, σύλληψη και μεταφορά λαθρομεταναστών στα νεοσύστατα κέντρα. Εμείς (δεν είδαμε βαρβαρότητα) μιλάμε για υποχρέωση της Πολιτείας να ξέρει πού βρίσκεται, πώς ζει και με τι «ασχολείσαι» ως πολίτης, αλλοδαπός είτε ημεδαπός, πλούσιος είτε πένης. Να το πάμε και παραπέρα; Αν είσαι  νομοταγής διαδηλωτής, δεν έχεις κάτι να φοβηθείς κι ας σε περιτριγυρίζουν χίλιες κάμερες στην πλατεία, στο δρόμο, στα σοκάκια. Ωστόσο, αν κάποια όργανα της Πολιτείας παρανομούν είτε «μεγαλουργούν» από υπερβάλλοντα ζήλο, δώσε αγώνα για έντιμο Κράτος, για περισσότερη δημοκρατία και μη…σπας τις κάμερες.
Ο «πρόσφατος» Πακιστανός εγκληματίας δεν θα «σκότωνε» το κοριτσάκι, αν ένιωθε την ανάσα της Πολιτείας πάνω του. Να κόψουν κάτι από…συμπόνοια οι μεγαλόκαρδοι. Δίνουμε στους λαθρομετανάστες ένα πιάτο φαΐ στα πλαίσια της ανθρωπιάς (μας) κι ένα εισιτήριο, για να ταξιδέψει μαζί τους η ευθύνη για τη ζωή και τη «δράση» τους εκτός Ελλάδας. Κι αν είναι αντικαθεστωτικοί και τους πάρουν το κεφάλι, επιστρέφοντας; Να δώσουν εκεί, λοιπόν, τη μάχη και όχι στην Ελλάδα-πτυελοδοχείο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου