Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Καπετάνιος απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο στην Πάτμο τον ΓΑΠ;;;


Μία είδηση που εξοργίζει και προκαλεί ερωτηματικά (αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα) δημοσιεύτηκε από αρκετά ιστολόγια. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τη σύζυγό του επιχείρησαν το περασμένο Σάββατο να επιβιβαστούν στο πλοίο από τη Σάμο για την Πάτμο και να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο. Ο καπετάνιος αρνήθηκε να τους μεταφέρει και λίγη ώρα αργότερα του κοινοποιήθηκε η απόλυσή του. Παρατίθενται μάλιστα οι αρχικές δηλώσεις του καπετάνιου και στη συνέχεια οι ... ανασκευασμένες δηλώσεις έπειτα από πίεση της εταιρείας. Η είδηση χρήζει διερεύνησης και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εκδώσει ανακοίνωση το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Διαβάστε την είδηση όπως ακριβώς την μεταφέρει το  Logioshermes.:
Με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» που κάνει το δρομολόγιο Σάμος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, αντικατεστάθη από την εταιρία διότι στη Σάμο δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του να μπουν στο σκάφος χωρίς εισιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα.
8 το πρωί και το δελφίνι που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος και τερματισμό στην Κω έκλεινε είχε λύσει του κάβους και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, μέσα βγήκαν δύο άνδρες και κατευθυνόμενοι στο δελφίνι τους είπαν ότι έχουν δύο επιβάτες για Πάτμο.Ο καπετάνιος του Δελφινιού έκανε τη διαδικασία πάλι να δέσει για να πάρουν τους επιβάτες που δεν ήταν άλλοι ο Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγο του.
Όταν όμως πλησίασαν στον καταπέλτη και τους ζητήθηκαν τα εισιτήρια δεν είχαν. Τότε η κυρία που ήταν επί των εισιτηρίων τους είπε ότι υπάρχει ρητή εντολή από την εταιρεία να μην επιτρέπουν χωρίς εισιτήριο σε κανέναν.
Σε αυτό επέμεινε και ο καπετάνιος. Πηγαίνετε να εκδώσετε από την Εταιρεία τους είπαν. Όχι εκείνοι επέμεναν να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο. Ο καπετάνιος βλέποντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή γιατί η εντολή από την εταιρεία ήταν ρητή και ο κ. Παπανδρέου επέμενε, έδωσε εντολή να λύσουν οι κάβοι και να αναχωρήσουν χωρίς τον Κ. Παπανδρέου διότι ήδη είχε καθυστερήσει η αναχώρηση.
Όταν όμως το δελφίνι έφθασε στην Κω η εταιρεία είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του.
Σημείωση: Λίγο αργότερα και μετά την αρχική δημοσίευση, για προφανείς λόγους ο καπετάνιος Νίκος Χατζηνάκης, ανασκέυασε την δήλωση του πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος πως παραιτήθηκε αυτοβούλως για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση....
"'Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. [...] Παραιτήθηκα όμως για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του[...].

Να τι γράφει για το ίδιο θέμα και το τοπικό http://www.patmostimes.gr/

Παραιτήθηκε ο καπετάνιος του «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ». γιατί δεν ήθελε να κάνει το «σωφεράκι» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ήτανε Σάββατο 21 Ιουλίου και με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος Κάλυμνος Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
«Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι  να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου.
Όταν όμως μπήκα στην αίθουσα επιβατών διαπίστωσα ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 5 φρουροί αλλά όπως συνηθίζεται ο καπετάνιος δεν είχε ενημερωθεί. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και ένοιωσα ότι είμαι το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου. Μου πέρασε από το μυαλό προς στιγμήν να δηλώσω ασθένεια αλλά σκέφθηκα τους 70 επιβάτες κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες που ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.
Στη συνέχεια δήλωσα την παραίτηση μου την οποία έστειλα και γραπτή για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε  στην αίθουσα επιβατών πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».
Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου,  ομολόγησε ότι  εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.
Ο καπτάν Νίκος Χατζηνάκης με καταγωγή από την Ικαρία είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.
Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά τον ρωτήσαμε;
"Ακριβώς μας απάντησε. Αυτό προτίμησα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου