Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ προωθούν τον δωρεάν τουρισμό “Έβρος – Αθήνα” για τους λαθρομετανάστες

Συνολικά 4.900 αλλοδαποί  προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και 1.130 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Βάθης, στο Πεδίον του Αρεως και στην Ομόνοια.
Με την επιχείρηση «Ξένιος – Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η ...
Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα γίνεται καθημερινά
Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.
Ειδικά όσον αφορά στην πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια και δεν θα είναι αποσπασματική, αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και παράλληλα ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.
Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός» ανέφερε ο κ. Δένδιας, «θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη, ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς».
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του δωρεάν μεταναστευτικού τουρισμού “Έβρος – Αθήνα”

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με γλαφυρό τρόπο όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, αναλαμβάνοντας μάλλον ρόλο συνηγόρου της κυβέρνησης ,παρά των λαθρομεταναστών. Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης προκαλεί την αγανάκτηση όλης της κοινωνίας. Ιδού τι αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
4η Αυγούστου 2012. Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και  όχι μόνο.
 Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι  άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ακινητοποιημένοι  από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρό αυτό θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση.
 Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους.  Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο ” Ξένιος Ζευς”!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί.
 Θεωρούμε υποχρέωσή μας να  ενημερώσουμε  τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´ αρχήν τι σημαίνει Ξένιος Ζευς: “Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους  προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους”.
 Από κοντά και το ΚΚΕ που κάνει λόγο “για επίδειξη απανθρωπιάς της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης”. Σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει ότι «το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα». Παράλληλα, ζητεί «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας, να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία»
 http://www.antinews.gr/2012/08/05/173779/
Περισσότερα για την μεγάλη “επιχείρηση σκούπα” κατά των λαθρομεταναστών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου