Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η 12χρονη που απέδειξε ότι όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ κατάγονται από έναν Άγγλο βασιλιά.



Αν είχατε διαβάσει τον Κώδικα Ντα Βίντσι, του Dan Brown ή έχετε δει την ταινία, θα είσαστε ενήμεροι με την θεωρία που λέει ότι η δυναστεία των Μεροβίγγειων προέρχεται από την γραμμή αίματος του Ιησού, μετά τον «γάμο» του με την Μαρία Μαγδαληνή. Η προστασία της «γραμμής αίματος» του Ιησού ήταν το καθήκον που είχε αναλάβει, υποτίθεται, η οργάνωση Κοινό της Σιών και κάπως έτσι εξελίχθηκε η ιστορία στο περίφημο βιβλίο. Φυσικά και έχουν αμφισβητηθεί όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και αρκετές άλλες που...
έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Να όμως που μία 12χρονη που έψαχνε τα στοιχεία για να βρει τις ρίζες της οικογένειάς της έδωσε νέα τροφή στους συνωμοσιολόγους, αποκάλυψε ότι σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ προέρχονται με κάποιο τρόπο από τον Ιωάννη, τον Βασιλιά της Αγγλίας που υπέγραψε την Magna Carta.
Φυσικό και επόμενο, βέβαια, να χαίρονται οι συνωμοσιολόγοι απανταχού της γης που υποστηρίζουν ότι οι πρόεδροι και γενικώς, οι κυβερνήτες των μεγάλων κρατών αυτού του κόσμου, είναι άτομα που επιλέγονται σύμφωνα με την καταγωγή τους, όπως γινόταν παλιά, όταν οι αρχηγοί κρατών ήταν και βασιλιάδες και το δικαίωμά τους στην διακυβέρνηση μίας «αυτοκρατορίας» ή ενός βασιλείου, προερχόταν από την καταγωγή τους.
Πώς, όμως, ένα κορίτσι 12 ετών, έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα και δεν το είχαν κατορθώσει οι συνωμοσιολόγοι του κόσμου; Πολύ απλά, με την βοήθεια του παππού της που ασχολείται με τη γενεαλογία, αποφάσισε να ψάξει τις ρίζες της οικογένειάς της στη Γαλλία, ως μέρος μιας σχολικής εργασίας. Στη διαδρομή, είπε να ασχοληθεί με τους πρώτους πολίτες των ΗΠΑ, με τη διαφορά ότι εξέτασε την προέλευσή τους, και από την πλευρά της μητέρας τους. Έτσι βρήκε, η μικρή BridgeAnne d’Avignon , ότι οι 42 από τους 43 κατάγονται εξ’ αίματος από τον Βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας, που έγινε μεν γνωστός στους ιστορημένους για την υπογραφή της «Μεγάλης Χάρτας» αλλά στους πολλούς έγινε γνωστός ως μία πολύ δυσάρεστη προσωπικότητα, μέσα από την ιστορία του Ρομπέν των Δασών.
Μετά από αυτή την «αποκάλυψη» της 12χρονης, οι γενεαλόγοι σκίζουν τα διπλώματά τους γιατί είχαν κατορθώσει να συνδέσουν μόλις 22 προέδρους με την γραμμή αίματος του Βασιλιά Ιωάννη, ενώ οι συνωμοσιολόγοι γράφουν χιλιάδες λέξεων για το γεγονός ότι όλα είναι προαποφασισμένα κλπ κλπ. Η μικρή πάντως, πουλάει την αφίσα που έχει φτιάξει με την κοινή καταγωγή των 42 εκ των 43 προέδρων, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει αρκετά χρήματα για να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της χώρας της, για να συναντήσει τον πρόεδρο Ομπάμα και να του πει από κοντά ότι… είναι 18α ξαδέλφια.
Πηγή: The Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου