Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο επιμένων Ελληνικά!

 
Στήριξη στα Ελληνικά προϊόντα...Ναι μεν, αλλά! 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ SUPER MARKET ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ BARCODE ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 520 ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 520 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ...
ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΕΡΓΟ.
Στηρίζω την ελληνική βιομηχανία αγοράζοντας προιόντα τα οποία έχουν στο barcode τα 3 πρώτα ψηφία με αριθμό 520.Απαντήσεις αναγνωστών από tro-ma-ktiko.blogspot
Σχετικα με το μηνυμα του φιλου εχω να πω οτι η εταιρια στην οποια εργαζομαι φτιαχνει προιοντα στην Ελλαδα. Φερνει ομως κι ενα σωρο προιοντα απο τη Κινα, στα οποια τοποθετει φυσικα το δικο της Barcode με τα ψηφια 520 που υποδηλωνουν Ελλαδα.
Με αυτη τη πρακτικη εχει απολυσει πανω απο 20 ατομα εφοσον η δουλεια τους εχει αντικατασταθει απο την εισαγωγη κινεζικων προιοντων. Πιο αποτελεσματικο λοιπον θα ηταν κατα τη γνωμη μου εκτος απο τα ψηφια 520 να κοι! ταζουν τα προιοντα να λενε made in Greece. Ετσι εκτος απο τις ελληνικες εταιριες θα βοηθουν και τους ελληνες εργαζομενους.

Αναγνώστης

-----------------------------

Σε συνέχεια του μηνύματος για τα Ελληνικά προϊόντα θέλω να προσθέσω ότι αρκεί έστω να ψωνίζουμε απο Ελληνικών Συμφερόντων Καταστήματα. Δηλαδή συνοικιακά Super Market , κρεοπωλεία της γειτονιάς, χαρταποθήκες κ.α. Είναι παράλογο να στηρίζουμε τα Ξένα Super Market τα οποία δήθεν μας προσφέρουν καλύτερες τιμές ενώ είναι εντελώς απρόσωπα και δεν γνωρίζουμε επ' ακριβώς τη ποιότητα των εμπορευμάτων τους.

Επιτέλους ας σταματήσουμε να στηρίζουμε καταστήματα Γερμανικών & Γαλλικών συμφερόντων , διότι έτσι δεν θα φεύγουν τα χρήματα εκτός Ελλάδος και δεν θα μας στηρίζουν με δικά μας λεφτά! . Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα χρήματα που παίρνει το κράτος απο την Ε.Ε. είναι και δικά μας χρήματα που εμμέσως έχουμε στείλει έξω.
Τέλος πριν κάποιος πεί ότι τον συμφέρει καλύτερα λόγω των δύσκολων καιρών που περνάμε , ας σκεφτεί ότι σήμερα στέλνει τα χρήματα του έξω για να τον δανείσουν αύριο... Αύριο όμως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στείλει το ίδιο του παιδί ως μετανάστη σε αυτά τα κράτη που εκείνος στήριξε Άθελα του οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ
 
----------------------------
 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙPΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙOΤΗΤΑΣ
 
----------------------------
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟ BARCODE ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

ΦΙΛΙΚΑ
 
--------------------------
 
θα ήθελα να επισημάνω στον αγαπητό αναγνώστη ότι, επειδή κάποια προιόντα ξεκινάνε με τους αριθμούς 520... δε σημαίνει οτι ειναι ελληνικά.

Λόγω, επαγγέλματος μπορώ να πω με σιγουριά οτι αυτό δεν ειναι απόλυτο, καθώς υπάρχουν πληθος αγαθων με κωδικούς που ξεκινάνε απο 520 κ εχουν προελευση κίνα, ινδία κλπ..αρα ειναι ελληνοποιημενα και όχι ελληνικα Πιο ασφαλές είναι να προτιμούν τα αγαθά που λένε made in greece...

Αναγνώστης

--------------------------

Δυστυχώς έχω δεί πάρα πολλά προϊόντα με barcode που ξεκινά με 520 που δίπλα γράφουν MADE IN CHINA! μάλλον τα εισάγουν με το κιλό και έπειτα τα συσκευάζουν στην Ελλάδα βάζοντας το Ελληνικό barcode. Επιφυλάσομε να σκανάρω και να στείλω τις σχετικές ετικέτες.

2 σχόλια: