Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πήγαινε στο (ντόπιο) θέατρο να ακούσεις την αλήθεια.

Σχολιάζοντας  τους κουτσομπόλες!
Το ότι η θεατρική ομάδα της Γλώσσας Σκοπέλου αποτελείται από εθελοντές - ερασιτέχνες ηθοποιούς, είναι αρκετό να αφαιρεί στο καθένα το δικαίωμα να τους σχολιάσει αρνητικά. Κι όμως η παράσταση που έδωσαν αυτά τα ταλαντούχα παιδιά, αποδεικνύει (όπως γινόταν από τα αρχαία χρόνια) πόσο  πολύτιμη είναι η ύπαρξη ενός θεάτρου ειδικά στην επαρχία, όπου η άσκηση κριτικής στην (κάθε μορφής) Εξουσία από τα ΜΜΕ η την τοπική Αντιπολίτευση, είναι υποτυπώδεις. Κι όπως λένε στο χωριό "τα λένε στη νύφη για να τα ακούσει ο γαμπρός", κι ένας από αυτούς ήταν (παρών) ο Δήμαρχος του νησιού κ.Μιχελής.
Παρόντες και οι αντιπρόσωποι (πως λέμε τουριστικοί πράκτορες) του Θεού επί της γης, από το πάνω κόσμο και τον κάτω (μαχαλά), που τα μάτια τους  έλαμπαν από θαυμασμό, για το κάπως υπερβολικό γλύψιμο που τους αφιέρωσε η σεναριογράφος.
Όμως τα καυστικά σχόλια για το ...
Λιμενικό (γνωστό ώς Coast Guard) που κυνηγάει τους ψαράδες όταν πιάσουν κανένα κιλό παραπάνω καλαμάρια  (την στιγμή που τα θαλάσσια σύνορα είναι τρύπια στη αθρόα διέλευση λαθρομεταναστών), αποζημίωσε το κοινό.
Το ίδιο και η εύστοχη παρατήρηση για την Αστυνομία που σου κόβει κλήση για σπασμένο φανάρι, και ποτέ των ποτών (& μπομπών), δεν έχει κάνει ούτε  ένα ΑΛΚΟΤΕΣΤ (με αποτέλεσμα οι αλκοολικοί του νησιού να είναι έτοιμοι να φτιάξουν Πολιτική παράταξη, με πρόεδρο αυτόν που φτιάχνει τα  (αναρίθμητα) εκκλησάκια στα σημεία των θανατηφόρων ατυχημάτων.
Το μοναδικό ίσως άστοχο "καλαμπούρι  (άποψή μας προσωπική) ήταν για τις παραστρατημένες συζύγους ναυτικών. Σε ένα νησί που βγήκε από την μιζέρια χάρις στο συνάλλαγμα των ξενιτεμένων,  είναι άδικο να στοχοποιείς κάποιες αδύναμες γυναίκες , που στο κάτω κάτω δεν ήταν κι εύκολο να είσαι "αγία", όταν ΤΟΤΕ, οι ναυτικοί μπαρκάριζαν για πολλά χρόνια.
Θα ήταν πιο διασκεδαστικό και χρήσιμο  να γίνουν αντικείμενο σάτιρας, που.χου. κάποιες σαρκικές ατασθαλίες με άρωμα λιβανιού, η στενές επαφές τρίτου (παιδοφιλικού)τύπου, ξυλοφόρτωμα συμβίας από ζηλιάρη η μέθυσο συμβίο, την απληστία κάποιου FatherΖήτουλα που βάζει κάποια θεούσα να κάνει έρανο για να του αγοράσουν ψυγείο (Α'ενεργειακής κλάσης), και  έπεται από το επαίτη να ζητήσει πλυντήριο, αιρκοντίσιον, για όλα τα κομφόρ που ήθισται να απολαμβάνουν οι αγιορείτες.
Ρε dude, τον μισθό (και τα αφορολόγητα τυχερά) γιατί στα δίνει το Κράτος?
Βέβαια όλα τα ανωτέρω είναι υποθετικά παραδείγματα, και οποιαδήποτε ταύτιση κάνει το διεστραμμένο μυαλό σας, είναι συμπτωματική. Εντελώς.
Γιατί το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Θεατρική παράσταση Rocks (σκίζει & ξεσκίζει), και όλοι οι συντελεστές (εξαιρουμένων των θεωρητικών men in black) αξίζουν ΚΑΥΤΩΝ συγχαρητηρίων...
Και του ΧΡΟΝΟΥ δριμύτεροι...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου