Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΞΥΠΝΗΣΑΝ 4 μητροπολίτες, και αντιδρούν στην επιχείρηση "Ξένιος Ζευς"!


Για πραξικοπηματικές αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην του λαού της Θράκης και για «εθνικό έγκλημα» κάνουν λόγο οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης... σε βαρυσήμαντη επιστολή τους προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νικόλαο Δένδια με αφορμή την μεταφορά και εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών στις εγκαταστάσεις των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Στην ...επιστολή τους oι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για την εν λόγω επιχείρηση «σκούπα» και τη διαφωνία τους με τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» που επί της ουσίας αποδίδεται στους μετανάστες.

«Εκφράζουμε εκ προοιμίου την πικρία μας αλλά και την πικρία όλου του θρακικού λαού, για την απαξίωσή και την περιφρόνηση που εισπράξαμε από μέρους σας, προκειμένου να λάβετε για τον τόπο μας καίριες εθνικά αποφάσεις, εν αγνοία μας και πραξικοπηματικά. Πολλά έγιναν πριν από σας και πολλά συμβαίνουν στην ακριτική περιοχή μας που θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας» σημειώνουν οι τέσσερεις Μητροπολίτες και συνεχίζουν:

«Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές της Θράκης που τολμήσατε, αναστέλλουν την λειτουργία τους. Πιστεύουμε όμως ότι θα’ ρθει η στιγμή, που η υπεύθυνη Πολιτεία μας θα αποκαταστήσει το εθνικό αυτό έγκλημα. Θα ευχόμασταν να το προλάβετε ο ίδιος. Έπρεπε να γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν οι συγκεκριμένες Σχολές στη Θράκη, γεγονός που έκανε όλους μας να καμαρώνουμε γι’ αυτές. Γράφει ιστορία ο καθ’ ένας μας, κ.Υπουργές, απ’ όπου περνάει, με τις πράξεις του».

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι Μητροπολίτες της Θράκης γράφουν:

«Διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό “σκουπίδια” που προσάπτετε στους λαθρομετανάστες, αφού η όλη επιχείρηση περιγράφεται ως “σκούπα”. Οπότε ο τόπος μας καθίσταται “σκουπιδότοπος”».

Οι τέσσερεις Ιεράρχες προαναγγέλλουν πως «θα ζητήσουν, αυτές τις ημέρες, να σας επισκεφθούν οι θεσμικοί φορείς της Θράκης. Σας ζητάμε να τους δεχθείτε και να τους ακούσετε καλά, επειδή έχουμε πεισθεί ότι κανένας δεν γνωρίζει και δεν αγαπά αυτόν τον τόπο περισσότερο από εμάς που ζούμε σ’αυτόν».

Και η επιστολή των Μητροπολιτών της Θράκης προς τον υπουργό κ.Νικόλαο Δένδια καταλήγει ως εξής:

«Όταν οι σχετικές επιχειρήσεις σας ολοκληρωθούν και το φως της δημοσιότητος παύσει να σας είναι ευνοϊκό, τότε σε επίπεδο εθνικού απολογισμού θα καταγραφεί η μακροχρόνια ζημία που επιφέρατε στο πλέον ευαίσθητο τμήμα του Ελληνισμού. Ευχόμαστε η Ιστορία να είναι για σας επιεικής».
Amen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου