Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Όταν ο δήμαρχος Αθηναίων στην προ διμήνου συνέντευξη Τύπου* προς τα ΜΜΕ δεσμευόταν ότι τα 5 εκ. ευρώ που θα εξοικονομήσει το 2010 από τη μείωση προσωπικού στον «Αθήνα 9.84» θα δινόταν για τις κοινωνικές - προνοιακές δομές του δήμου, προφανώς δεν είχε στο νου του τη διεύθυνση Πρόνοιας της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, ένα ...
μεγάλο τμήμα των υπηρεσιών της οποίας μεταφέρθηκαν στο Δήμο Αθηναίων.
Κι αυτό γιατί σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τους άνω των 20.000 πολίτες που ανήκουν, μάλιστα, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, οροθετικοί,  ανασφάλιστοι κλπ) και λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματά τους από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, τους εξυπηρετούν μόλις 13 υπάλληλοι (!). Αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν στην aftodioikisi.gr, στη διεύθυνση Πρόνοιας να υπάρχουν συνεχείς ουρές ταλαιπωρίας και οι περίπου 800 νέες αιτήσεις για την παροχή του προνοιακού επιδόματος σε ΑΜΕΑ που έχουν υποβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο να παραμένουν ακόμη στα συρτάρια της υπηρεσίας.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι όταν πρόσφατα ο εργαζόμενος στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας πήρε για μερικές ημέρες αναρρωτική άδεια δεν βρέθηκε κανείς να τον αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα οι πολίτες που κατέθεταν κάποια αίτηση,  να ενημερώνονται ότι πρέπει να  προσέλθουν ξανά, προκειμένου να πρωτοκολληθει!
Χωρίς φωτοτυπικό χαρτί
Ελλείψεις, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, δεν υπάρχουν μόνο στο προσωπικό αλλά και στη γραφική ύλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως τους ενημέρωσαν υπάλληλοι, δεν μπορούσαν να τους χορηγήσουν βεβαιώσεις γιατί δεν είχαν φωτοτυπικό χαρτί που σε πολλές περιπτώσεις φέρνουν από το σπίτι τους (!), ενώ δεν υπάρχουν ούτε φάκελοι για να αρχειοθετηθούν τα δικαιολογητικά τους.
Σε σχετικό ερώτημα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας απαντούσαν ότι έχουν ενημερώσει επανειλημμένως τους αρμόδιους και το γενικό γραμματέα του Δήμου Αθηναίων ωστόσο δεν έχουν λάβει απάντηση.
Πάντως, εκτός του Δήμου Αθηναίων ευθύνες υπάρχουν και στον πρώην νομάρχη Αθηνών και νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό ο οποίος στην ουσία αποψίλωσε την υπηρεσία, μεταφέροντας στην περιφέρεια το μεγαλύτερο τμήμα των υπαλλήλων της πρόνοιας....
*Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου