Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τίνα Μπιρμπίλη:"Όχι σε περιβαλλοντικό μανδύα" για τα αυθαίρετα

Αντίθετη με τυχόν ρύθμιση που θα καλύπτει πολεοδομικά και περιβαλλοντικά τα αυθαίρετα μόνον για εισπρακτικούς λόγους, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους είχε λυθεί με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Μιλώντας στο... ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ανέφερε ότι αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Η κ. Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, καθώς όπως υπογράμμισε, τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών.

"Η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα", είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα για το θέμα των ημιυπαιθρίων, η υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως το ζήτημα επιλύθηκε εισάγοντας την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, και σημείωσε πως «το θέμα της ισονομίας και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και είναι ανοιχτό».

Σε ό,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, υπογράμμισε πως «η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενη στο θέμα της Κερατέας, ενόψει και της συνάντησης που θα έχει με εκπροσώπους των κατοίκων, είπε: «Το θέμα της Κερατέας πρέπει να γίνει ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα των απορριμμάτων. Η Πολιτεία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το θέμα των τεχνολογιών. Οι κάτοικοι πρέπει να επιλέγουν την τεχνολογία», τόνισε.
http://www.e-aftodioikisi.gr

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου