Σάββατο 28 Μαΐου 2011

83χρονος πολίτης χαρακτήρισε τους Δημόσιους υπάλληλους που τον ταλαιπωρούσαν «ανίκανους» «αδαείς» και «αγενείς» και ...έφαγε 6 μήνες φυλακή!

 Αδέκαστη Δικαιοσύνη (some times).
Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 83χρονος συνταξιούχος, ο οποίος διάλεξε έναν δικό του, μοναδικό, τρόπο, προκειμένου να εκφράσει...
 την αγανάκτησή του για την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τη συναλλαγή του με το Δημόσιο.
Αφορμή στάθηκε η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε πριν από έξι χρόνια στη...
διαδικασία ανανέωση της άδειας παραμονής της αλλοδαπής συζύγου του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με επιστολή του, το Φεβρουάριο του 2006, προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που εν συνεχεία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και στο Συνήγορο του Πολίτη, διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την καθυστέρηση και κατήγγειλε με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς την ανάρμοστη συμπεριφορά, που, όπως ισχυρίστηκε, του επέδειξαν οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
«Ο απλός πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του, ενδεχομένως, πρέπει πρώτα να λύσει το πουγκί του», ανέφερε στην επιστολή του, υιοθετώντας, παράλληλα, χαρακτηρισμούς όπως «ανίκανοι» «αδαείς» και «αγενείς» σε βάρος των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Μετά από μήνυση του τότε διευθυντή της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός παραπέμφθηκε σε δίκη, για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.
«Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις μου. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και Καλάσνικοφ. Ενήργησα αντρίκεια και καθαρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα», είπε κατά την απολογία του.
Νωρίτερα, υπάλληλοι της Περιφέρειας, καταθέτοντας στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στον φόρτο εργασίας που αντιμετώπιζε η υπηρεσία τους, ενώ χαρακτήρισαν προσβλητικές τις σε βάρος τους εκφράσεις από τον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε τελικά από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της εξύβρισης.
Ο 83χρονος ζήτησε δια του συνηγόρου του να του επιβληθεί τέτοια ποινή ώστε να έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να διεκδικήσει σε δεύτερο βαθμό την αθώωσή του.

Έτσι το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή. Ο 83χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_7885.html#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου