Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγριο ξύλο στην παραλία του Βόλου μεταξύ Νιγηριανών.


Στα χέρια πιάστηκαν χθες έξι Αφρικανοί στην παραλία του Βόλου, λύνοντας με αυτό τον τρόπο προσωπικές τους διαφορές. Οι άνδρες ξεκίνησαν τη διαμάχη τους λογομαχώντας και δεν άργησαν να χειροδικήσουν αλλά και να χρησιμοποιήσουν καρέκλες από καφενείο της παραλίας ως… όπλα.
Λίγο... μετά τις τρεις το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου δύο άνδρες από τη Νιγηρία ξεκίνησαν μία έντονη λογομαχία. Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ένας από αυτούς έπιασε κάποιες καρέκλες από καφενείο της παραλίας και τις εκτόξευσε στον αντίπαλό του.
Αμέσως επενέβησαν άλλοι συμπατριώτες τους, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν... τους δύο άνδρες. Για λίγα λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν και σε αυτό βοήθησε η απομάκρυνση ενός από τους Νιγηριανούς που είχε ξεκινήσει τον καυγά.
Όμως η ηρεμία δεν κράτησε πολύ. Ο εξαγριωμένος άνδρας επέστρεψε και ξεκίνησε να λογομαχεί και να χτυπά έναν από τους Νιγηριανούς μέσα στο δρόμο. Πελάτες που απολάμβαναν το μεσημεριανό τους τσίπουρο φοβήθηκαν για την εξέλιξη του καυγά και κάλεσαν το λιμενικό και την αστυνομία.
Μόλις όμως έφτασε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς, ο πρωταγωνιστής της διαμάχης τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως και την ομάδα ΔΙΑΣ και τον εντόπισαν λίγα μέτρα μακριά, όπου και τον συνέλαβαν.
Το περιπολικό επέστρεψε στον τόπο όπου ξεκίνησε ο καυγάς και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μάθουν τι ακριβώς είχε συμβεί και οδήγησε τους άνδρες σε αυτή την κατάσταση.
Ένας εκ των Νιγηριανών που δέχτηκε επίθεση είπε στους αστυνομικούς πως ο συμπατριώτης του που συνελήφθη προκαλεί συνεχώς ταραχές και δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθετο.
Κύρια αιτία σύμφωνα με τον άνδρα που δέχτηκε τα χτυπήματα ήταν πως ο συλληφθείς ενοχλείται που δεν έχει νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και ζει πουλώντας Cd, σε αντίθεση με τον ίδιο, ο οποίος έχει τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στην Ελλάδα και εργάζεται στη λαϊκή αγορά.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας είχαν μαζευτεί γύρω από τους αστυνομικούς και τους ζητούσαν να τους προστατεύσουν και τους ίδιους και τις περιουσίες τους, καθώς σημείωναν πως οι καυγάδες των Αφρικανών είναι συνεχείς και τις περισσότερες φορές με άσχημη κατάληξη.
Η ένταση έληξε μετά από 40 σχεδόν λεπτά, ενώ ο Νιγηριανός που συνελήφθη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου