Κυριακή 29 Μαΐου 2011

αΠΕΡΓΙα και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;;; «Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς»

http://www.typografeio.blogspot.com/Καλούμε τους  εργαζόμενους στην τυποεκδοτική να οργανώσουν χωρίς φόβο την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν τώρα ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι στo λιθογραφείo, βιβλιοδετείo, ατελιέ της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ του ΚΚΕ έχουν υποστεί, όπως όλη η εργατική τάξη, τεράστια μείωση του εισοδήματός τους τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 25%, και συνέχεια μειώνεται από τα αντεργατικά μέτρα» η κομματικη Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου συνεχίζει να... αδιαφορεί και να παίζει κομματικά παιχνίδια. «Δίνουμε απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτικών οργανώσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Καλούμε τους συναδέλφους να συζητήσουν μέσα στους χώρους δουλειάς χωρίς φόβο, ώστε να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας και τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση».

Το δίλημμα που μας βασανίζει αυτές τις μέρες, κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί, ανεξάρτητα από τον εργασιακό χώρο που βρισκόμαστε, είναι: Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, με την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων ή δεχόμαστε, λόγω κρίσης, μείωση μισθών και διάλυση - κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως απαιτούν οι κόκκινοι μεγαλοεπιχειρηματίες της Τυποεκδοτικής και προωθεί η κυβέρνηση με το μνημόνιο που έχει υπογράψει με ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου