Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παράταση δύο χρόνια βιολογικά & απονιτροποίηση



ImageΜέχρι το 2013 με βασικό πυρήνα τους «παλιούς» δικαιούχους θα... βαδίσουν τα προγράμματα ενίσχυσης των βιολογικών και της απονιτροποίησης, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαΐου. Στη διετή ανανέωση μέρους των συμβάσεων προσανατολίζεται τώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο για την εφαρμογή των...
γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων και ταυτόχρονα να μη δεσμευτεί για την επταετία 2014-2020. Η αγορά βιολογικών προϊόντων διψά για μεγαλύτερες ποσότητες και αυτή τη στιγμή η λήξη εκατοντάδων συμβάσεων και η παύση της ενίσχυσης μπορεί να δημιουργήσει ελλείψεις στα καταστήματα.
Ακόμα, διαβάστε στην εφημερίδα του Σαββάτου, για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των βασικών αγροτικών προϊόντων. Λίγο πριν το τέλος της φετινής εμπορικής σεζόν, σημαντική άνοδος στις καθηλωμένες για μήνες τιμές ελαιολάδου εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα, ενώ η ποιότητα πληρώνεται καλά. Παράλληλα, το ρεπορτάζ της Agrenda αποκαλύπτει μειωμένη παραγωγή εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά σημαντική άνοδος στην τιμή παραγωγού είναι τα στοιχεία για το βερίκοκο φέτος. Την ίδια ώρα μικρή ανάκαμψη στα συμβόλαια του Δεκέμβρη, αλλά απουσία πράξεων για τη φετινή παραγωγή βαμβακιού αναφέρουν οι αναλυτές, ενώ αμετάβλητη παραμένει η αγορά των σιτηρών, εν αναμονή των επιπτώσεων των καιρικών συνθηκών στη νέα σοδειά.
Σε ιδιότυπη αυτοχειρία οδηγείται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εάν εξακολουθήσει να διοικείται με τον ίδιο τρόπο από τη σημερινή ηγεσία της βιομηχανίας και της μητρικής ΑΤΕbank, με τελικό προορισμό την πώληση και την εγκατάλειψη της τευτλοκαλλιέργειας, επισημαίνει στην Agrenda ένας άνθρωπος που αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα από τα ανώτερα στελέχη της μεγαλύτερης ελληνικής αγροτοβιομηχανίας. Σε αποκλειστική του συνέντευξη ο διευθυντής γεωπονικών υπηρεσιών της υπηρεσίας αποκαλύπτει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την εταιρεία.   
Επίσης, μόνο σε αυτό το φύλλο της Agrenda, μηνύματα για «πράσινη φούσκα» φτάνουν και στην Ελλάδα, υπό την απειλή αναπάντεχων μειώσεων στις τιμές αγοράς του ρεύματος. Σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πράσινη ανάπτυξη.
Όπως θα ενημερωθείτε αποκλειστικά από την εφημερίδα του Σαββάτου, ακόμα και απαγορευμένη ποικιλία μήλων (Pink Lady) προτείνει για καλλιέργεια στην Ελλάδα ο κατάλογος των προωθούμενων ειδών δενδροκηπευτικών, που δημοσίευσε το υπουργείο. Την ίδια ώρα η μη επικαιροποίησή του έχει αφήσει είδη – φαντάσματα ως «προωθούμενα».  
Διαβάστε, ακόμα, σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας για τις καταιγιστικές εξελίξεις που αλλάζουν άρδην τους συσχετισμούς στο συνεταιριστικό χώρο και απειλούν με ανατροπή τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως προμηνύει η έκτακτη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας, όπου κυριαρχεί η κόντρα Καραμίχα με τις ΕΑΣ για το έργο των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
http://www.agronews.gr/content/view/67514/200/lang,el/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου