Παρά το νόμο και την ιατρική δεοντολογία, πειραματόζωα εν αγνοία τους γίνονται εδώ και χρόνια στη χώρα μας καρκινοπαθείς.
Πληρώνοντας αδρά τον πειραματιστή γιατρό και επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, υποβάλλονται σε μια μέθοδο, τη λεγόμενη Λαμπαροσκοπική Υπερθερμική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία, η οποία διεθνώς μελετάται ακόμη πειραματικά σε χοίρους και αρουραίους.
Στη χώρα μας όπου ανθεί το εμπόριο της ελπίδας και του πόνου η... ζωή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν λιγότερη αξία από εκείνη του χοίρου και του αρουραίου.
Οι άτυχοι ασθενείς υπογράφουν μια απαράδεκτη, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, Δήλωση Παροχής Συγκατάθεσης Ασθενούς προς Διενέργεια Ιατρικών Πράξεων, όπου ζητείται μεταξύ των άλλων από το υποψήφιο θύμα – ασθενή να δώσει ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ στον πειραματιστή - γιατρό, ώστε όταν η ομάδα του γιατρού ερωτηθεί σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται να απαντούν: «τι σε νοιάζει τι φάρμακα σου χορηγούμε!!!»
Έτσι ο πειραματιστής – γιατρός απεκδύεται ο ίδιος πάσης ευθύνης και δεσμεύει τον ασθενή η τους συγγενείς του για ό, τι ήθελε συμβεί.
Ο ασθενής υποχρεώνεται πριν την έναρξη του πειράματος, να πληρώσει σε υπάλληλο εταιρίας πώλησης αναλώσιμου υλικού χειρουργείου, το υπερβολικό ποσό των 7.500 ευρώ για τρεις λαστιχένιους σωλήνες, που επιστημονικά ονομάζουν
«Σετ Σωλήνων Παροχέτευσης Λαπαροσκοπικής Υπερθερμικής Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας».
Εκτός από τα 7.500 ευρώ για τους λαστιχένιους σωλήνες και τρεις θεραπείες, οι ασθενείς πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη νοσηλεία, την αμοιβή του Πειραματιστή- Γιατρού, επιβαρύνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να γίνονται αποδεκτές οι χρεώσεις από τους ελεγκτές γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων, καταγράφεται στα βιβλιάρια ασθενείας ως Ερευνητική Λαπαροσκοπική ή Ερευνητική Λαπαροτομία και πάντα ως έκτακτη εισαγωγή.
Οι πειραματισμοί δε, φωτογραφίζονται και βιντεοσκοπούνται παράνομα, χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του ασθενούς ή των οικείων του.
www.kentri.gr
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Που γίνονται αυτά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καταγγελίες για να είναι αξιόπιστες πρέπει να αναφέρονται που και από ποιόν έγιναν αυτά.
Το ότι αναφέρεται η πηγή από όπου έχει ληφθεί το κείμενο δεν προεξοφλεί και την αξιοπιστία της.